Forbrukerrådet

Slanke-advarsel

Bikinisesongen nærmer seg med stormskritt. Det utnytter useriøse aktører til fulle, advarer Forbrukerrådet.

STYR UNNA: Mange vil gjerne bli kvitt en kilo eller tre før bikinisesongen setter inn for fullt. Men styr unna gratistilbud på slankepiller, er Forbrukerrådets klare råd. Foto: Joakim Nilsson / NTB (FRB)
STYR UNNA: Mange vil gjerne bli kvitt en kilo eller tre før bikinisesongen setter inn for fullt. Men styr unna gratistilbud på slankepiller, er Forbrukerrådets klare råd. Foto: Joakim Nilsson / NTB (FRB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange vil gjerne kvitte seg med noen ekstra kilo før de lar plaggene falle på stranda. Nå står aktørene i kø for å tilby ulike remedier og påståtte hjelpemidler som skal gjøre deg slank og sterk på et blunk, skriver Forbrukerrådet i en pressemelding.

Der advarer de mot useriøse aktører og ber folk styre unna gratistilbud på slankepiller.

Forkledde prøvepakker

– Vi mottar nå flere henvendelser enn vanlig fra forbrukere som har blitt prakket på avtaler om slankepiller og annen helsekost, ofte kamuflert som gratisprøver, sier seniorrådgiver Thomas Iversen.

Hittil i år har Forbrukerrådet fått nærmere 200 henvendelser og klager. Forbrukerne forteller at de ofte klikker på en reklame i sosiale medier eller på nettet og deretter bestiller gratisprøver som skal komme i posten. Enkelte har også blitt oppringt av en telefonselger som tilbyr å sende en gratis test av produktet.

– Mange av dem vi snakker med, er tydelige på at de ikke har inngått noen avtale, men kun takket ja til en prøvepakke, sier Iversen.

Ikke betalingsplikt

Mange opplever likevel å få regning i posten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer