Slår alarm: - Alvorlige mangler

Bekymret over sikkerheten i aktivitetsparker og lekeland.

BEKYMRET: DSB fant mange feil og mangler på norske aktivitetsparker og lekeland. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Shutterstock
BEKYMRET: DSB fant mange feil og mangler på norske aktivitetsparker og lekeland. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DSB har mottatt flere meldinger om ulykker og uønskede forhold i aktivitetsparker de siste åra. Barn, som utgjør en stor kundegruppe i parkene, er en særlig sårbar gruppe som ikke kan vurdere risiko på samme måte som voksne.

Derfor har de det siste året gjennomført en tilsynsaksjon for å undersøke sikkerheten i trampolineparker og lekeland.

Mangler

- Det verste eksempelet vi kom over var en over sju meter høy klatrevegg som ikke var vedlikeholdt og de hadde heller ikke dokumentasjon på at den var trygg. Det kunne ført til alvorlige fallskader. Manglene her var så alvorlige at store deler av parken ble stengt i flere måneder, sier seksjonssjef Mari Grande Austad i DSB i en pressemelding.

I tillegg oppdaget DSB flere parker som ikke brukte dokumentasjonen fra produsentene når de lagde system for internkontroll. Produktdokumentasjon beskriver for eksempel hvordan produkter skal monteres, brukes og vedlikeholdes.

- Vi fant blant annet ett tilfelle der en aktivitetspark hadde klippet opp skummadrasser og brukt det i en skumgrop. Skumputer til bruk i skumgrop, skal være spesiallaget for å dempe fall. I tillegg viste det seg at disse skumputene var svært brannfarlige, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer