Stor studie om prostatakreft:

Slår alarm etter melkefunn

Drikker du mye melk? Da bør du få med deg dette.

MELK: I den nye studien fant forskere ut at menn som drikker melk, har større risiko for å utvikle prostatakreft. Illustrasjonsfoto: Samfoto/NTB
MELK: I den nye studien fant forskere ut at menn som drikker melk, har større risiko for å utvikle prostatakreft. Illustrasjonsfoto: Samfoto/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her til lands er det mange som liker å starte dagen med et glass melk. Etter å ha lest dette, kan det hende du vil endre frokostvanene dine:

Ifølge en ny studie publisert i det fagfellevurderte tidsskriftet American Journal of Clinical Nutrition, kan det å drikke melk øke risikoen for prostatakreft.

Størst økning i risiko

Det har forskere ved Loma Linda-universitetet i California kommet fram til ved å se på ei gruppe bestående av 28 000 amerikanske menn.

Mot slutten av studien hadde 1254 av deltakerne utviklet prostatakreft.

Det skriver det vitenskapelige nettstedet Study Finds.

Forskere undersøkte om det var noen sammenheng mellom det at menn drikker kumelk og risikoen for å utvikle denne krefttypen.

Det var det, men ifølge studiens hovedforfatter Gary Fraser er det ikke slik at jo mer melk du drikker, jo mer utsatt er du:

- Den største økningen i risiko kommer når du kommer til 150 gram. Det er akkurat som om en slags biologisk eller biokjemisk sti blir mettet når du drikker rundt to tredjedeler av en kopp melk om dagen, sier Fraser til nyhetsbyrået South West News Service.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer