Hurtigmat-tilhengere står i fare for å utvikle potensielt livstruende sykdommer.
Dette kommer fram i en studierapport som er publisert i det fagfellevurderte medisinske tidsskriftet Clinical Gastroenterology and Hepatology.
Ett av fem
Assisterende professor i hepatologi, Ani Kardashian ved sykehuset Keck Medicine of USC i Los Angeles, er hovedforfatter av studien.
Hun har spesialisert seg på fettlever og skrumplever, og på pasienter som gjennomgår levertransplantasjon.
Kardashian og kollegene har samlet inn data fra rundt 4000 personer, og sammenliknet fettlevernivåene deres med hvor mye hurtigmat de spiser.
Forskerne har karakterisert hurtigmat, som for eksempel burgere eller pizza, som mat fra enten en typisk drive-through-restaurant, eller på en restaurant uten servitører.
Kun ei gruppe
52 prosent av deltakerne oppga at de spiser hurtigmat, altså mat som er kjent for å inneholde mye fett.
Av disse deltakerne spiste 29 prosent én femtedel, eller oftere, daglig mat fra hurtigmat-restauranter.
Det var bare disse 29 prosentene som hadde økte fettlevernivåer.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger