En studie utført av forskere i Kina og USA viser at det å spise for mye tilsatt sukker, har en rekke negative helseeffekter.
Tilsatt sukker er alt sukker som er tilsatt i mat og drikke, inkludert sukker som er naturlig framstilt i honning, sirup, fruktjus og fruktjus fra konsentrat, forklarer LHL.
45 negative helseeffekter
Forskerne har undersøkt 73 metaanalyser fra 8601 unike studier, og konkluderer med at for høyt inntak av tilsatt sukker kan knyttes til betydelig større risiko for 45 negative helseeffekter, som diabetes, gikt, fedme, høyt blodtrykk, hjerteinfarkt, hjerneslag, kreft, astma, tannråte, depresjon og tidlig død.
Å drikke mer enn 250 milliliter med sukkerholdig brus daglig, kan knyttes til 17 prosent høyere risiko for hjertesykdom, ifølge studien.
Forskerne skriver i studien, som er publisert på The BMJ, at det å redusere inntaket av tilsatt sukker til under 25 gram daglig - omtrent 6 teskjeer - og begrenset inntaket av sukkerholdige drikker til under én enhet i uka - rundt 200-355 milliliter - anbefales for å redusere den negative effekten sukker har på helsen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger