Slår hytte-alarm: - Følg med

Meteorologene ber hyttefolket forberede seg.

PASS PÅ: - Jeg anbefaler å følge nøye med på værmeldingen om du har byttet til sommerdekk, sier vakthavende meteorolog. Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen / NTB
PASS PÅ: - Jeg anbefaler å følge nøye med på værmeldingen om du har byttet til sommerdekk, sier vakthavende meteorolog. Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har det vært strålende vær i store deler av landet og noen plasser har temperaturmåleren vist opp mot 20 grader.

Men snart kan vi se langt etter sommerlige temperaturer.

- Det blir kaldere, og vi får et tydelig skille. Generelt i hele landet blir det kaldere og det skal snø ganske langt ned i terrenget, forteller Pernille Borander, vakthavende meteorolog, til DinSide.

- Følg med

I Nord-Norge vil den drastiske endringen skje allerede på fredag, mens i Sør-Norge kommer det dårlige været på søndag.

- Det kan legge seg en del snø på fjellovergangene og spesielt i Finnmark kan det snø i lavlandet også. Jeg anbefaler å følge nøye med på værmeldingen om du har byttet til sommerdekk.

Hun fortsetter:

- Det er liten tvil om at det blir snø i Sør-Norge på søndag om man skal på fjellet. Det blir en veldig stor kontrast fra lørdag og søndag da folk eventuelt kjører opp, sammenliknet med været som kommer på søndag da mange skal hjem.

Klar oppfordring

Værendringen skyldes høytrykk over Sør-Norge.

- Kontrasten blir stor fra 20 grader og sol til under ti grader og kanskje snø. På en måte er det helg og man kan ta det med ro, men også på mandag morgen bør man følge med om det har lagt seg snø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer