Velg riktig refleks

Slik avslører du farlige reflekser

Ikke alt som selges som reflekser er trygge. Sjekk hva du skal se etter!

DETTE ER TO REFLEKSER: I alle fall er det to produkter du kanskje trodde var reflekser. Noen produkter som selges som reflekser, er nemlig egentlig kun godkjent som leker. Nedenfor kan du lese hvordan du kan avsløre farlige reflekser. Foto: Stig A. Schibbye, Reflexconsult AS
DETTE ER TO REFLEKSER: I alle fall er det to produkter du kanskje trodde var reflekser. Noen produkter som selges som reflekser, er nemlig egentlig kun godkjent som leker. Nedenfor kan du lese hvordan du kan avsløre farlige reflekser. Foto: Stig A. Schibbye, Reflexconsult AS Vis mer
Publisert

Å gå med en dårlig refleks kan være mye farligere enn å gå uten refleks, har reflekseksperter tidligere uttalt til Dinside.

Grunnen til dette er at du oppfører du deg annerledes dersom du vet at du går uten refleks og dermed ikke synes i mørket, enn dersom du bruker refleks og tror at du synes godt.

Tidligere undersøkelser har vist at cirka 40 prosent av befolkningen har reflekser som er mer enn tre år gamle. En slitt refleks gjør deg mye mindre synlig og vil øke sannsynligheten for uhell.

Men: Risikoen for å bli påkjørt i mørket reduseres med 85 prosent, dersom du bruker refleks.

Her er fem ting du kanskje ikke visste om refleks - og en måte å sjekke refleksene på!

#1: Refleks er ferskvare

Refleks er ferskvare. Har du en gammel refleks i lomma eller bruker barna dine eldre reflekser, bør du i alle fall sjekke hvor godt de virker. Ifølge svenske Vägverket, har en refleks en gjennomsnittlig levetid på tre år.

Reflekser blir nemlig utsatt for slitasje og riper ved bruk, som forringer effekten. Denne slitasjen er spesielt stor hos aktive barn, og det er viktig å bytte refleksene til barna ofte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer