Dyrehold på nyttårsaften

Slik blir nyttårsaften litt mindre skremmende for familiens firbente

Som dyreeier bør du oppføre deg mest mulig normalt for at hunden din skal føle seg trygg under rakettoppskytingen.

NIFS NYTTÅRSFEIRING: Mange hunder opplever rakettoppskytingen på nyttårsaften som svært skremmende. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
NIFS NYTTÅRSFEIRING: Mange hunder opplever rakettoppskytingen på nyttårsaften som svært skremmende. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stjerneskudd, raketter og hekshyl skaper glede og gru på nyttårsaften.

Noen mennesker synes den høylytte feiringen er bare fryd og gammen, mens andre blir redde når nyåret smelles inn. Det samme gjelder for kjæledyrene.

- Ikke alle dyr blir redde på nyttårsaften, heldigvis, sier Torill Moseng, veterinær og president i Den norske veterinærforening.

Ved å la hunden være sammen med en annen, trygg hund, kan mye av rakettredselen dempes, ifølge Moseng. Som dyreeier gjør du det lurt i å oppføre deg mest mulig normalt.

- Ikke trøste hunden, for da tror den at du er redd og oppfatter situasjonen som enda farligere. Vær heller trygg og bestemt, råder hun.

Veterinæren understreker videre at det er viktig at du ikke går ut og etterlater kjæledyret alene innendørs når det smeller som verst. Blir dyret redd, kan det skade seg selv eller inventar.

Bruk beroligende riktig

For noen hunder er det nødvendig med beroligende medisiner for å komme seg gjennom nyttårsaften, men dette må vurderes grundig av eier og veterinær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer