Slik blir teltturen mer komfortabel

Hjelpemidler som gjør at til og med jåleberta blir med.

Jaaa! Så gøy kan det være å bo i telt. Foto: Nils-Erik Bjørholt/Innovasjon Norge
Jaaa! Så gøy kan det være å bo i telt. Foto: Nils-Erik Bjørholt/Innovasjon Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Teltlivet er ikke for alle, men de fleste synes det er gøy, hvis de prøver (det gjelder særlig unger). Stritter du helt imot, skal du vite at teltturen er mye mer komfortabel enn den var for bare ti år siden.

Det er blant annet fordi teltene er lettere og enklere å sette opp, primusene er bedre, det finnes tørrfryst turmat som veier lite og smaker mye, sekkene kan bedre tilpasses ryggen, og fjellstøvlene er mindre klumpete.

Fint det, men vit at det i tillegg har kommet en rekke fiffige ting på markedet som gjør teltturen enda mer behagelig. Vi har funnet frem til noen eksempler på smarte saker i denne artikkelen. Har du noen andre tips komme med, så skriv i debattforumet under.

De ti mest populære fjellturene

Oppblåsbart liggeunderlagDette er en investering du bør gjøre, dersom du skal sove i telt, eller på et eller annet tidspunkt må krasje på gulvet hos noen. Gjør soveopplevelsen mye bedre enn vanlige liggeunderlag. Fås kjøpt hos de fleste sportsbutikker, og koster fra 600 kroner til opp mot 2.000 kroner.

Oppblåsbar hodeputeVeldig greit å ha, selv om en sammenrullet genser også fungerer. Enten kjøper du en oppblåsbar hodepute du også kan bruke på flyet (dvs. en som også fungerer som nakkestøtte), eller en firkantet oppblåsbar pute som er ment for å sove liggende. Fås kjøpt i sportsbutikker eller for eksempel Enklere Liv eller Handysize.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer