Slik bør du oppbevare godteriet

Dropp papirposen og gå heller for plastoppbevaring om du vil at godteriet skal holde seg best mulig. Og for all del: Ikke ha sjokolade sammen med annet snop!

HVORDAN OPPBEVARER DU GODTERI? Det er ikke det samme hvordan du oppbevarer godteri, hverken før eller etter åpning. Beste temperatur er ikke den du har på kjøkkenet - og du bør ikke ha sjokolade i samme beholder som skum- og gummigodteri. Men lufttett emballasje er uansett best, for alt. Og papirposen fra smågodthylla? - Den bør du kaste. Foto: Kristin Sørdal
HVORDAN OPPBEVARER DU GODTERI? Det er ikke det samme hvordan du oppbevarer godteri, hverken før eller etter åpning. Beste temperatur er ikke den du har på kjøkkenet - og du bør ikke ha sjokolade i samme beholder som skum- og gummigodteri. Men lufttett emballasje er uansett best, for alt. Og papirposen fra smågodthylla? - Den bør du kaste. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Mange spiser litt ekstra med godteri om dagen, om man skal dømme ut fra at butikkene melder om økt salg av godteri de siste ukene.

- Det er betydelig vekst på både snacks og godteri, og det lett å tenke at folk har litt ekstra behov for å kose seg når de må være mer hjemme om dagen, sier Calle Hägg, PR- og kommunikasjonssjef i Rema 1000, og fortsetter:

- Forklaringen er nok heller at med mindre folk på farta så er salg hos kiosker og tax-free sterkt redusert, sier han videre, og kommenterer at påsken er godteriets høytid - og anbefaler folk å planlegge godt og spre handelen før helligdagene.

Også Coop melder om en økning i godterisalg på 19 prosent de siste tre ukene, og 13 prosent økning for snacks og chips. De har også snudd med tanke på smågodtsalget, og har igjen åpnet for salg av smågodt i løsvekt - med unntak av de stedene der det er kommunale restriksjoner på dette.

Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef hos Coop Norge, forklarer det økte godterisalget blant annet med at grensehandelen har opphørt og at mange handler godteri i butikken fremfor kiosker og liknende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer