Slik er reglene på treningssentrene nå

Med hyppig vasking, færre på gruppetimer og økt avstand mellom tredemøllene mener treningssentrene at de kan tilby trygg og smittefri trening.

NYE RUTINER: Alle landets treningssentre åpner i dag dørene med nye og strengere regler for å hindre smitte. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under pressekonferansen fredag 12. juni uttalte Erna Solberg at regjeringen gjennomfører lettelser av flere koronatiltak fra 15. juni i tråd med planen for håndtering av covid-19. Treningssentre, badeland og svømmehaller gjenåpnes da på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

– Dette er som å feire 17. mai, nyttår, julaften og bursdag på en gang! Dette er virkelig en gledens dag, fastslår en entusiastisk Wenche Evertsen, landssjef i Sats Norge, Norges største treningskjede.

Etter tre måneders nedstengning får landets treningssentre endelig lov til å åpne dørene mandag.

Regjeringen uttalte fredag at treningssentre, badeland og svømmehaller har laget bransjestandarder for smittevern i samarbeid med Folkehelseinstituttet og at disse kan ha garderober åpne. Det samme kan idrettshaller.

Dette er reglene

Kjersti Oppen, bransjedirektør i Virke trening, sier til NTB at en rekke nye tiltak og en ny bransjestandard skal gjøre det helt trygt å trene.

– Etter at Finland og Sverige gjenåpnet treningssentrene tidligere i vår, har det heller ikke vært noen kjente smittetilfeller, sier Oppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer