Slik fikk de stoppet elsparkesykkel-brannen

Brannvesenet med kreativ slukking.

TOK FYR: Her slukker brannvesenet brann i en elektrisk sparkesykkel ved å putte den i ei søppelbøtte fylt med vann. Foto: Brannvesenet i Oslo/Twitter
TOK FYR: Her slukker brannvesenet brann i en elektrisk sparkesykkel ved å putte den i ei søppelbøtte fylt med vann. Foto: Brannvesenet i Oslo/Twitter Vis mer
Publisert

«Brannvesenet er på vei til Økernveien etter melding om en el-sparkesykkel som har tatt fyr utendørs», het det seg i en Twitter-melding fra brannvesenet i Oslo torsdag.

Da de var fremme, hadde eieren begynt slukkingen på egenhånd – med pulverapparat og vann. Brannvesenet skjønte raskt at dette kunne gjøres enda mer effektivt og valgte å fylle en søppelkasse med vann som sparkesykkelen så ble senket ned i.

– Ville ikke ha ladet dem innendørs

Vi tok en telefon til pressevakta hos brannvesenet i Oslo, som ikke visste hva årsaken til akkurat denne brannen var. Dog kunne de opplyse om at det var langt fra første gang de hadde opplevd branntilløp på et elektrisk kjøretøy av denne sorten, som det har blitt svært mange av i bybildet det siste året.

– Men jeg ville i hvert fall ikke ha ladet dem innendørs, advarer pressevakta og peker på at slike kjøretøy har store litium-batterier med potensiale for overoppheting og branntilløp, kanskje særlig siden de også brukes utendørs med fare for at skitt og annet legger seg på uheldige steder.

For et drøyt år siden meldte NRK Vestfold om at hus i Tønsberg ble totalskadet etter at et el-sparkesykkelbatteri hadde selvantent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer