Sovepose-guide

Slik finner du riktig sovepose

Om du skal sove i telt eller under åpen himmel, er en god sovepose alfa og omega. For at posen skal vare lengst mulig, bør den også vedlikeholdes godt.

UNDER ÅPEN HIMMEL: Du ser både stjerner og utsikt bedre hvis du velger å sove under åpen himmel, noe som kan gi unike naturopplevelser. Riktig sovepose er også en viktig forutsetning for en god opplevelse, og derfor har Dinside laget en sovepose-guide for å hjelpe deg å velge. Foto: NTB Scanpix.
UNDER ÅPEN HIMMEL: Du ser både stjerner og utsikt bedre hvis du velger å sove under åpen himmel, noe som kan gi unike naturopplevelser. Riktig sovepose er også en viktig forutsetning for en god opplevelse, og derfor har Dinside laget en sovepose-guide for å hjelpe deg å velge. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Det våres flere steder i landet, og du begynner kanskje å planlegge en tur i eget nærområde nå som det er påske i coronatider. Hva med en telttur i skogen, eller kanskje har ungene lyst til å sove en natt i hagen eller på trampolina?

Da trenger man en god sovepose. Og, dersom du allerede har en sovepose du er fornøyd med, er riktig vedlikehold viktig for at den skal vare flere sesonger.

Dinside har hentet noen sovepose-tips fra et par eksperter, som forhåpentligvis hjelper deg på veien.

Dun eller fiber?

Det første valget du gjerne møter når du skal velge sovepose, er hvilket materiale den skal være laget av. Du kan velge mellom tre typer: Dun, fiber eller en kombinasjon av begge.

- Dun er et naturmateriale med en fantastisk varme-til-vekt-ratio. Dette betyr at dunsoveposer veier svært lite i forhold til varmen de gir, sier Hallvard Bache, markedssjef i Helsport, til Dinside.no.

Soveposer av dun er ypperlig for deg som er opptatt av å ha en lett sekk eller pulk. I tillegg komprimeres dunposer til et lite volum og tar lite plass i sekken og pulken. Siden dunsoveposene er lette, har du også mulighet for å velge en sovepose som er noe varmere enn det du tenkte i utgangspunket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer