Guide:

Slik finner du riktig telt

Passer du godt på teltet også, kan det vare i mange år.

SKOGENS RO: Skal du legge ferien til villmarken i sommer, trenger du et godt telt. Og, for at det skal holde hele turen og i mange år framover, gjør du det lurt i å tenke over hvilket telt du velger og hvordan du passer på det. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
SKOGENS RO: Skal du legge ferien til villmarken i sommer, trenger du et godt telt. Og, for at det skal holde hele turen og i mange år framover, gjør du det lurt i å tenke over hvilket telt du velger og hvordan du passer på det. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Sommerferie i Norge betyr hyttetur for noen, telttur for andre.

Du har kanskje plan om å kjøre langs kysten, ta en avstikker opp i fjellheimen, finne deg et fint, avsidesliggende fiskevann og tilbringe noen dager der alene eller sammen med familien.

Da er det viktig at du har et godt telt, slik at du holder deg varm og tørr gjennom natten, samt trygg dersom det bryter ut uvær - og hvor det er plass nok til alle som er med på tur.

Det finnes et stort antall telt på markedet, og det kan være vanskelig å finne ut hvilket du skal velge. Heldigvis er det god ekspertise å finne hos de fleste sportsforhandlere, eller her i Dinsides store telt-guide.

Må tåle allslags vær, også om sommeren

Nils Bloch-Hoell, kart- og utstyrskonsulent i Den Norske Turistforening, mener at hvis du skal telte på fjellet i sommer, må du være forberedt på allslags vær.

- Fjelltelt til sommerbruk for norske forhold må tåle kraftig vind opp til liten storm, takle mye regn samtidig og fungere bra om det kommer litt snø eller blir noen minusgrader. Slike forhold kan forekomme når som helst om sommeren på fjellet, sier Bloch-Hoell til Dinside.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.