Verdi på gamle klokker:

Slik finner du verdien av din gamle klokke

– Kanskje sitter du på en ukjent klokkeskatt.

GAMLE KLOKKER: Eldre modeller fra merker som Rolex er blant klokkene som kan være verdt mye. Foto: Tidssonen.no
GAMLE KLOKKER: Eldre modeller fra merker som Rolex er blant klokkene som kan være verdt mye. Foto: Tidssonen.no Vis mer
Publisert

Mange har nok hørt eller lest historiene om gamle klokker i hendene på intetanende eiere, hvor det senere viser seg at klokkene er verdt en liten formue. I realiteten er imidlertid de fleste gamle klokker ikke spesielt verdifulle – men unntakene finnes.

Og å skille skatt fra skrot, er noe man kan gjøre helt på egenhånd.

Mye gråstein, lite gull

Begrepet «gamle klokker» er litt diffust, men i denne artikkelen tenker vi primært på klokker som er 30 år eller eldre (ofte omtalt som «vintageklokker»). Og med «verdi» menes realisert pris ved et salg.

At klokker generelt stiger i verdi over tid, er i beste fall en sannhet med modifikasjoner. Det er vanligvis merkene som fortsatt har en høy prestisje i dag, som også er de mest ettertraktede når det gjelder gamle klokker (se egen faktaboks).

Kostet klokken en slikk og ingenting for 40 år siden, har den ikke på magisk vis hatt en eventyrlig verdistigning frem til i dag. En klokke fra en produsent som i dag opererer i lav prisklasse, eller rett og slett ikke finnes lenger, kan fort vise seg å ha en ganske ubetydelig verdi i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.