Gul bunadsskjorte

Slik forsvinner flekken

Du bør sjekke om du har denne flekken før 17. mai, for vi viser deg hvordan den kan fjernes!

FLEKKER: Ikke få panikk om du søler på bunadskjorta, med kokende vann får du fjernet blant annet rødvinsflekker og jordbærflekker. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Har du oppdaget at det har kommet gule flekker under armene på bunadsskjorta di?

Da kan det være lurt å ta tak i god tid før 17. mai.

Tik-Tokeren Johanna Martinsen Brygfjeld oppdaget nylig dette. Hun delte en video som nå har nådd ut til over 274 000 folk på appen.

- Jeg trodde først det var svette, men så spurte jeg en bunadsbutikk og de mente det var på grunn av deodoranten, forklarer Brygfjeld til DinSide.

Hun har enda ikke prøvd å få bort flekken.

- Jeg er veldig redd for å gjøre det verre da det er bestemor som har sydd skjorta. Men jeg har googlet og spurt eksperter så tenker å prøve denne uka. Heldigvis er flekkene under vesten, så de synes ikke når hele bunaden er på, sier hun.

- Hva tenker du om å bruke deodorant under bunadsskjorta i år?

- Jeg kommer til å slutte å bruke deodorant under bunaden. Jeg sliter heldigvis ikke med svettelukt, så satser på at det går bra, sier hun.

Dropp deodoranten

Norges Husflidslag oppfordrer til å droppe deodoranten.

- Gule skjolder under armene kommer av deodorantene og ikke av svette. La være å bruke deodorant når du har på bunaden, eller bruk Helsedeodoranten som består av 100 prosent naturlige mineralsalter, står det på deres hjemmesider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.