Dinside tester

Slik gjør du hoverboardet om til en gokart!

Dette er det morsomste du kan bruke hoverboardet til!

WEEEEE! Du kan gjøre om hoverboardet til en gokart - eller en snerten olabil! Vi har testet ekstrautstyret som gjør det GØY å kjøre ståbrett! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
WEEEEE! Du kan gjøre om hoverboardet til en gokart - eller en snerten olabil! Vi har testet ekstrautstyret som gjør det GØY å kjøre ståbrett! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Fra det i 2014 ble lov å kjøre selvbalanserende kjøretøy i Norge, under nærmere bestemte regler, har Dinside testet mange ulike selvbalanserende kjøretøy.

Nylig testet vi fem hoverboards i prisklassen 1.500 til 3.500 kroner.

Tidligere har vi dessuten testet enhjulingen AirWheel; et selvbalanserende kjøretøy med ett hjul, samt trehjulingen X-robot med sete - som lar deg sitte å kjøre. I tillegg har vi testet klassikeren Segway samt Segway-utfordreren Ninebot.

Om du, som oss, synes det kun er måtelig morsomt å rulle rundt på et ståbrett sånn i lengden, kan dette ekstrautstyret være verdt å sjekke ut:

Slik gjør du om ståbrettet til en gokart:

Ved å bruke ståbrettet/hoverboardet som bakhjul, kan du få en gokart som er overraskende gøy å kjøre! Vi tester Lowrider Airboard Kart fra Coolstuff og Orb Wheel Kart fra Teknikmagasinet. Vis mer

Lowrider vs Orb Wheel Kart

Som du også kan se i videoen ovenfor, har vi testet ut to ulike produkter som kan gjøre om hoverboardet ditt til en gokart - eller en litt sprelsk olabil, om du vil!

Lowrider fra Coolstuff koster 799 kroner

ORB Wheel Kart fra Teknikmagasinet koster 1.199 kroner

Slik funker det

Du kan se hvordan gokartene fungerer i videoen ovenfor.

Kort fortalt består begge disse gokartene av et sete, to hendler, en stang og et hjul foran.

Du fester enheten slik at du blir sittende med akterspeilet oppå ståbrettet. Du må altså ha et ståbrett i tillegg til selve hoverkarten.

Så er det bare å kjøre avgårde. Du styrer ved hjelp av de to hendlene.

SLIK FESTES DE: ORB Wheel Kart til venstre og Lowrider til høyre. Begge festes ved å stroppe dem fast rundt hoverboardet. Men det er lettere å feste ORB-karten; stroppene på Lowrider er veldig stramme. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SLIK FESTES DE: ORB Wheel Kart til venstre og Lowrider til høyre. Begge festes ved å stroppe dem fast rundt hoverboardet. Men det er lettere å feste ORB-karten; stroppene på Lowrider er veldig stramme. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Weeeee!! Dette går unna!

Det som er sikkert, er at et hoverboard som ikke brukes lenger, kan få sin renessanse ved å koble på en slik hoverkart.

Det er rett og slett fantastisk gøy å frese rundt med! Og for en fartsfølelse du får når du sitter nesten helt nedpå bakken!

Det beste for deg som kanskje synes det er litt vrient å komme seg opp og av ståbrettet:

Å kjøre med denne doningen kan alle klare - dette er mye lettere enn å balansere på hoverboardet.

Men vi ville ikke satt de minste barna på dette, da det går fort - og det krever kontroll for å stanse den!

Og ja, det er fremdeles 16-årsgrense for å kjøre hoverboard, om den er pimpet opp som en gokart eller ikke!

HOVERBOARDET KOMMER I TILLEGG: Hoverkartene er tilleggsutstyr, og du må ha hoverboardet i tillegg. Lowrider passer kun denne typer hoverboard, mend ORB-karten kan justeres til å passe også større hoverboards. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
HOVERBOARDET KOMMER I TILLEGG: Hoverkartene er tilleggsutstyr, og du må ha hoverboardet i tillegg. Lowrider passer kun denne typer hoverboard, mend ORB-karten kan justeres til å passe også større hoverboards. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer

Hvilken er best?

Her er en kort oppsummering av fordeler og ulemper ved de to ulike patentene:

ORB Wheel Kart:

Den enkleste å feste, med stropper. Kan justeres til å passe flere størrelser hoverboard. Kjennes stabil å kjøre, grei å styre. Lengden kan tilpasses til beina.

Denne er imidlertid mye dyrere enn Lowrider.

Lowrider:

Denne er mest komfortabel å sitte på, ettersom det er mykt sete og myk ryggstøtte - i motsetning til ORB Wheel Kart, hvor det er et hardt bøttesete i plast.

Den sitter veldig stødig når du har festet det på hoverboardet - men det er vrient å feste det. Dette passer også bare de små hoverboardene, riktignok de av den mest «tradisjonelle» typen. Også her kan du justere lengden til beina. Lowrider har dessuten morsomme lys i hjulet foran når du kommer opp i fart. Er billigst!

DETTE KAN ALLE KLARE! Om du synes det er vrient å holde balansen stående på et hoverboard, er dette noe alle kan klare. Men husk: Det er fremdeles 16-årsgrense, også når du bruker hoverboardet som en gokart! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DETTE KAN ALLE KLARE! Om du synes det er vrient å holde balansen stående på et hoverboard, er dette noe alle kan klare. Men husk: Det er fremdeles 16-årsgrense, også når du bruker hoverboardet som en gokart! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Konklusjon: Ja, dette er gøy!

Er det verdt pengene? Er dette noe du bør kjøpe?

Har du et hoverboard stående i skapet som har mistet nyhetens interesse, kan det være en mulighet til vekke interessen og få brukt det igjen. Vi synes dette var fantastisk gøy! Og mye morsommere enn bare å stå rett opp-og-ned på hoverboardet.

Av de to patentene vi har testet ut, liker vi Lowrider fra Coolsuff best:

Det er mykt og behagelig, det er lett å styre - og det er billigst.

Men for all del: Bøttesetet fra ORB Wheel Kart er det som er lettest å montere, det kan tilpasses flere typer hoverboard og det er også lett å styre.

Sjekk ut videoen ovenfor for å se hvordan dette funker i praksis!

Men husk: Alle som skal kjøre må være over 16 år.

Og det er fremdeles regler for lys, refleks og varsling, som gjør at de færreste stårbrett – om noen – er lovlige å bruke på offentlig vei.

Les også:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer