Navigasjon for syklister

Slik gjør du sykkelen smart

Du kan bruke tusenlapper – eller bare laste ned en app.

NYTT DISPLAY I EN FART: Cobi leverer braketter som erstatter elsykkelens eget display med smarttelefonen din. Foto: Cobi
NYTT DISPLAY I EN FART: Cobi leverer braketter som erstatter elsykkelens eget display med smarttelefonen din. Foto: Cobi Vis mer
Publisert

De fleste syklister nøyer seg med å sykle. Om de ikke vet hvor de er, fisker de bare fram mobilen med Google Maps.

Noen stiller større krav. De vil også vite hvor stor effekt treningen har, gjennomsnittlig hastighet, stigning i terrenget og hele turen i minste tekniske detalj.

For elsyklister og treningssyklister som allerede har brukt titusener er det kanskje ikke så nøye om ytterligere noen tusenlapper forlater lommeboka. For dem finnes det dyre og avanserte dingser og apper som gjør turen morsommere.

Det finnes også mye utstyr som fungerer både til elsykkel og vanlig sykkel. Selv om du kjører rundt på en gammel DBS du har arvet etter bestefar, kan du finne billig teknisk moro å henge på styret.

Det enkleste kan være det beste

Allerede før smarttelefonen kom, fantes det sykkelcomputere. De aller første var helt enkle speedometre med ledning mellom måler på gaffelen og en LCD-skjerm festet til styret.

Det finnes fortsatt slike, men i dag er de fleste trådløse.

Også på andre områder har de fulgt med tida. Selv de enkleste typene til under 200 kroner gir deg i mange tilfeller informasjon om gjennomsnittshastighet, antall tråkk i minuttet og hvor mange kalorier du forbrenner,

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer