Kalde føtter

Slik holder du føttene varme i kulda

Ta en brødpose på dem!

HOLD VARMEN MED POSE PÅ FOTEN: En brødpose eller liknende mellom en innersokk og en isolerende yttersokk, kan hjelpe deg med å holde varmen på beina. Video: Kristin Sørdal / Embla Hjort-Larsen. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert

Kalde tær kan ødelegge en ellers perfekt vinterdag. Dinside har tidligere testet varmesåler, varmesokker og forvarmere - og kunne avsløre at det ikke er alle som gjør jobben.

Tester har også avslørt at det ikke er alle batteridrevne varmesåler som gjør jobben.

Om du har romslige sko, kan det kanskje funke vel så bra med varmeposer til tærne, lik disse du også kan få som håndvarmere.

Men før du begynner å vurdere tilleggsvarmere som de ovennevnte, kan du teste disse tipsene fra folk som ferdes mye ute i skog og mark - også under kalde forhold på vinterstid.

Mest mulig ull

Jannicke Høyem er førstelektor i friluftsfag på Norges idrettshøgskole (NIH), og har mye erfaring med å fryse og hvordan en skal unngå å fryse.

- På føttene vil vi anbefale en sokk som inneholder mest mulig ull. Ull holder på varmen selv om den inneholder fuktighet, i motsetning til bomull, som vil oppleves kald, sier Høyem til DinSide.

Grunnen til dette er at huden vil arbeide for å varme opp fuktigheten og fordampe den fra sokken når sokken er fuktig - og dette trekker varme fra huden. Dermed blir du kaldere på føttene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer