Felleski tips

Slik kan du oppgradere felle­skiene dine for en hundrelapp

Ved å bytte fell på de rimeligere modellene kan du få bedre egenskaper for en rimelig pris.

OPPGRADER FELLESKIENE FOR EN BILLIG PENGE: Felleskiene får glid og feste fra en pålimt fell som dette - som må byttes når den blir slitt. Men visste du at det finnes feller med ulike egenskaper? Og at du kan oppgradere med en litt dyrere fell for bedre glid - også på de rimeligere felleskimodellene? Det koster ikke mer enn en hundrelapp ekstra. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
OPPGRADER FELLESKIENE FOR EN BILLIG PENGE: Felleskiene får glid og feste fra en pålimt fell som dette - som må byttes når den blir slitt. Men visste du at det finnes feller med ulike egenskaper? Og at du kan oppgradere med en litt dyrere fell for bedre glid - også på de rimeligere felleskimodellene? Det koster ikke mer enn en hundrelapp ekstra. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Det finnes felleski innen mange prisnivåer, fra rundt 1.500 kroner til 5.000 kroner. Og det er felleski for deg som vil på tur en søndag iblant og for deg som ønsker å trene.

Dinside har testet felleski i folkeklassen fra Fischer, Salomon, Atomic, Madshus og Rossignol – og avslørte store forskjeller både på feste og glid hos de ulike merkene. Du finner testvinner og -taper i testen på Dinside og Dagbladet Pluss.

Felleski har en fell av fiber under skiene, som er erstatningen for skismøring.

Men visste du at det finnes fell av forskjellige kvaliteter som kan gi ulike egenskaper – og som kan byttes uavhengig av hvilken skimodell du har?

Felleski er utstyrt med en fell når du kjøper de – men etter hvert som fellen blir slitt, må den byttes.

Hvor ofte fellen må byttes vil avhenge av kilometer tilbakelagte spor men også i stor grad av føreforhold, hvor grovkornet eller ikke den er, og forurensning i sporet i form av skitt, nedfall fra trær og klister fra andre ski.

De rimeligste felleskiene kommer med de billigste fellene mens de dyrere skiene leveres med de beste og dyreste fellene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer