Slik kan du unngå å falle på glattisen

350.000 har skadet seg på glatta i år. - Styrk kroppen og beskytt hodet, anbefaler fagfolk.

UNNGÅ FALL: Styrk kroppen - og beskytt hodet dersom uhellet er ute, råder fagfolk. Men å tenke noe videre over fallteknikk er det kanskje de færreste som rekker. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
UNNGÅ FALL: Styrk kroppen - og beskytt hodet dersom uhellet er ute, råder fagfolk. Men å tenke noe videre over fallteknikk er det kanskje de færreste som rekker. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en undersøkelsen gjennomført av Norstat for forsikringsselskapet Codan i oktober 2019, har ni prosent av nordmenn over 18 falt og skadet seg på isen i år.

Dette tilsvarer over 350.000 nordmenn.

Det er imidlertid mange flere unge som skader seg etter fall på isen, enn eldre.

- Bør være like utenkelig å gå uten brodder som å sykle uten hjelm

Ifølge Norstat-undersøkelsen er det nemlig kun fem prosent av de over 60 år som sier de har falt og skade seg på isen - mens det er hele 14 prosent mellom 18 og 29 år som sier det samme.

– Unge er mye ute på farten, også om vinteren, da er det naturlig at de også faller og skader seg mer. Eldre holder seg gjerne mer innendørs når det er glatt, og de er ofte flinkere til å bruke brodder, sier Georg Richvoldsen i Codan Forsikring i en pressemelding.

Han anbefaler folk i alle aldre til å bruke brodder.

– Mange synes det er flaut å gå med brodder, men flere måneder med gips er heller ikke er noe stas. Alle bør derfor bruke brodder på glatta. For mange er det utenkelig å ikke bruke sykkelhjelm når de sykler eller refleks i mørket. Hvis det blir slik med brodder også, kan vi redusere antall ulykker betydelig, sier Richvoldsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer