Slik løper du hele året

Det er lett å gi opp joggingen når det blir kaldt. Her er noen tips som gjør det enklere.

VINTERGLEDE: Erfarne løpere sier løping i seks, sju minus på en solfylt dag er sterkt å anbefale.  Foto: PantherMedia
VINTERGLEDE: Erfarne løpere sier løping i seks, sju minus på en solfylt dag er sterkt å anbefale. Foto: PantherMedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi innrømmer det: Når høsten kommer med mørke, regn og kulde, mister man helt lysten til å sykle og jogge. Kommer du sliten hjem fra jobb og det er grått, guffent og vått, er motivasjonen for å komme seg ut langt nede på minussiden.

Lokk frem løpelysten. Her er noen gode tips

Blytungt å begynne igjen

Stort sett har vi rodd to, tre ganger i uken innendørs i mørketiden, men vi har skjønt at dette blir vel ensidig trening som ikke har den ønskede effekten mot all den gode maten og drikken man hiver innpå i løpet av vinterhalvåret. Man blir litt slapp og halvfeit, rett og slett.

Og da er det tungt å begynne igjen på vårparten.

Les dette: 7 gode tips før du begynner med løping

Så, i år har vi ambisjoner om å strekke både løpingen og syklingen utover høsten og forhåpentligvis et stykke utover vinteren, i det minste når det gjelder løpingen. Men vi trenger gode råd.

Unngå skader ved å løpe hele året

– Fortsett å løpe utover høsten og vinteren for å holde formen ved like. Dermed slipper du å starte på nytt igjen hver vår. I tillegg er det en del som sliter med skader i overgangen fra vinter til vår, noe du er sterkere rustet mot hvis du holder løpingen ved like hele året, sier butikksjef Ørjan Strandberg-Jensen i Löplabbet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer