Slik skal danskene sikre avstand

Fra i dag deler de ut egne jakkemerker til personer som vil sikre at andre holder avstand.

CORONAVIRUSET: Dette jakkemerket vil nå bli delt ut på danske apoteker. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB / Sunnhedsstyrelsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske Sunnhedsstyrelsen skriver i en pressemelding at det ved hjelp av et nytt jakkemerke, som skal deles ut på danske apoteker fra og med mandag, vil bli enklere for folk å vise at de vil at andre skal holde avstand. På den måten vil de forebygge coronasmitte.

Å holde minst en meter avstand til andre, er som kjent ett av rådene for å ikke bli smittet av corona.

Danskene mener jakkemerket kan være relevant for de med økt risiko for alvorlig forløp dersom de blir smittet, deres pårørende, samt de som generelt er bekymret for smitte.

Det norske Helsedirektoratet tror slike buttons kan være en god idé.

Viktig å følge avstandsrådene

- Vi vet at det er et ønske fra både innbyggere og flere pasientorgansiasjoner om at man skal kunne signalisere at andre skal ta hensyn. Man kan for eksempel bruke jakkemerket når man står i køen på supermarkedet eller venter på bussen. På den måten trenger man ikke å henvende seg til adre for å gjøre dem oppmerksomme på å holde avstand, sier enhetssjef i Sundhedsstyrelsen, Niels Sandø.

Han påpeker at det er ekstra viktig å følge de generelle smitteforebyggende rådene nå som det er smittespredning i samfunnet, og at deres button kan gjøre det lettere å følge avstandsrådet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer