Munnbind og ansiktsmasker

Slik skal tøy-munnbind være

Dette sier den offisielle standarden om tøy-munnbind.

MUNNBIND: Slik bretter du sammen et munnbind med ting du etter all sannsynlighet har fra før! Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Munnbind er ikke lenger noe vi bare ser i Tokyo - nå er munnbindet blitt en vanlig del av hverdagen til oss alle, enten vi bor i Oslo, Bergen, Tromsø eller en annen norsk by.

På kollektivtransport, restauranter, matbutikker og andre offentlige steder, er de fleste ansikter dekket av munnbind dersom det er folksomt og vanskelig å holde énmeters-regelen.

Du kan bruke engangsmunnbind eller tøymunnbind du kan vaske og bruke flere ganger.

Se etter dette merket

Skal du bruke tøymunnbind, bør du imidlertid se ekstra nøye på merkingen av dette.

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler munnbind som er merket med den europeiske minimumsstandarden CWA 17553. Bakgrunnen for dette er filtreringsevnen i munnbindet.

Kan gjøre vondt verre

En fersk studie avslører at noen typer «munnbind» av tøy ikke bare gjør en dårligere jobb enn medisinske munnbind, de kan faktisk gjøre vondt verre!

Ifølge studien referert av Washington Post, er munnbind i bomull vel så effektive som vanlige kirurgiske munnbind. Studien omfatter 14 forskjellige typer munnbind og andre stoff til å dekke til ansiktet med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer