Unngå våte og kalde føtter:

Slik tar du vare på skoene dine

De første kuldegradene har allerede meldt seg i nesten hele landet. Nå er det på tide å gjøre skoene klare for vinteren.

IMPREGNERING: Med denne framgangsmåten får du skoene klare for vinteren på et blunk! Video: Mathilde Walberg Hofseth. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har alle vært der. Våte og kalde føtter, som ofte kan føre til en irriterende forkjølelse.

For å unngå dette, er det derfor lurt å forberede fottøyet sitt før, og gjennom vinteren. Vet du hvordan?

1. Impregnering

Skopleie-ekspert og butikksjef ved Din Sko på Ski Storsenter, Malin Nordli, forteller til DinSide at du kommer langt ved å impregnere skoene med en impregneringsspray, annenhver uke, hvis du bruker skoen hver dag.

– Du ser også veldig lett på skoen når den begynner å trekke til seg ting, da er det på tide å spraye, sier Nordli.

Nordli forteller at det er viktig å impregnere skoene sine uansett hvilket materiale det er i skoene. Også hvis skoen er vanntett.

– Det handler om at membranet sitter under over-materialet i skoen. Så selv om en vanntett sko aldri vil bli våt, vil du uansett merke at skoen blir kald når det er kaldt ute, hvis ikke vannet renner av – slik det vil gjøre om du har impregnert skoen først, forteller hun.

Key Account Manager for Paul Brungård AB, som er Skandinavias største aktør innen skopleie, Henrik Johansson, understreker også viktigheten rundt impregnering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer