Gratis trening

Slik trener du gratis i 2017

Vil du unngå dyre treningssentre, fins det mange alternativer for gratis trening.

TRENE GRATIS? Sjekk med kommunen om du og noen du kjenner kan låne gymsal på en av skolene i nærområdet. Foto: NTB Scanpix
TRENE GRATIS? Sjekk med kommunen om du og noen du kjenner kan låne gymsal på en av skolene i nærområdet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Om du allerede trener eller skal komme i gang etter lang tid uten trim, er gjerne det nye året en anledning for mange til å komme i gang.

Enkelte syns nok det koster litt vel mye å være kunde på nærmeste treningssenter. Der kan det dessuten bli temmelig fullt på starten av året, selv om det fins tidpunkter hvor man slipper unna rushet.

Da er det greit å være klar over at det fins en del gratis alternativer utover det å ta seg en joggetur eller en skitur i lysløypa.

Låne eller leie gymsal

Er dere en gjeng som planlegger å trene sammen, kan et gunstig alternativ være å låne eller leie gymsal på en av skolene i kommunen du bor i.

I mange kommuner er dette gratis, og man kan trene alt fra fotball og innebandy til sirkeltrening. Andre kommuner tar noe leie for bruk av gymsal, og prioriterer frivillige organisasjoner, så sjekk mulighetene i din kommune enten ved å ringe en av skolene i nærheten av der du bor, eller kommunens servicetorg.

Utendørs aktivitetsparker

De siste årene har det dukket opp stadig flere utendørs aktivitetsparker landet rundt, enten i form av såkalte Tufteparker, eller i andre, lokale varianter. Her kan man trene styrke på forskjellige måter - helt gratis. På dette kartet kan du sjekke om det fins en Tuftepark i nærheten av deg. Andre typer aktivitetsparker kan du søke etter på internett eller forhøre deg nærmere med din kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer