Gratis trening

Slik trener du gratis i 2017

Vil du unngå dyre treningssentre, fins det mange alternativer for gratis trening.

TRENE GRATIS? Sjekk med kommunen om du og noen du kjenner kan låne gymsal på en av skolene i nærområdet. Foto: NTB Scanpix
TRENE GRATIS? Sjekk med kommunen om du og noen du kjenner kan låne gymsal på en av skolene i nærområdet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Om du allerede trener eller skal komme i gang etter lang tid uten trim, er gjerne det nye året en anledning for mange til å komme i gang.

Enkelte syns nok det koster litt vel mye å være kunde på nærmeste treningssenter. Der kan det dessuten bli temmelig fullt på starten av året, selv om det fins tidpunkter hvor man slipper unna rushet.

Da er det greit å være klar over at det fins en del gratis alternativer utover det å ta seg en joggetur eller en skitur i lysløypa.

Låne eller leie gymsal

Er dere en gjeng som planlegger å trene sammen, kan et gunstig alternativ være å låne eller leie gymsal på en av skolene i kommunen du bor i.

I mange kommuner er dette gratis, og man kan trene alt fra fotball og innebandy til sirkeltrening. Andre kommuner tar noe leie for bruk av gymsal, og prioriterer frivillige organisasjoner, så sjekk mulighetene i din kommune enten ved å ringe en av skolene i nærheten av der du bor, eller kommunens servicetorg.

LÅNE GYMSAL: Er dere flere som ønsker å trene sammen, er lån av gymsal tingen - hvis det er muligheter for det i din kommune. Foto: NTB Scanpix
LÅNE GYMSAL: Er dere flere som ønsker å trene sammen, er lån av gymsal tingen - hvis det er muligheter for det i din kommune. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Utendørs aktivitetsparker

De siste årene har det dukket opp stadig flere utendørs aktivitetsparker landet rundt, enten i form av såkalte Tufteparker, eller i andre, lokale varianter. Her kan man trene styrke på forskjellige måter - helt gratis. På dette kartet kan du sjekke om det fins en Tuftepark i nærheten av deg. Andre typer aktivitetsparker kan du søke etter på internett eller forhøre deg nærmere med din kommune.

UTENDØRS: Tufteparker og andre aktivitetsparker er smarte treningstilbud som fins mange steder i landet. Foto: Tufteparken.no
UTENDØRS: Tufteparker og andre aktivitetsparker er smarte treningstilbud som fins mange steder i landet. Foto: Tufteparken.no Vis mer

Ikke minst hvis man syns tradisjonell styrketrening er kjedelig eller tungt, kan dette være en fin måte å komme i gang med trening på.

Trimgrupper

Syns du det er vanskelig å få til trening på egenhånd og sliter med motivasjonen, kan kanskje en av landets mange trimgrupper være et godt alternativ.

Søker du opp trimgrupper eller Tjukkasgjengen på Facebook, vil du finne mange forskjellige grupper som holder til over hele landet.

Tjukkasgjengen har i dag cirka 360 lokale grupper. Er det ingen i ditt nærområde, kan du vurdere å starte opp en gruppe selv - i en eller annen form.

LES OGSÅ:

Slik velger du trenings-app som passer for deg
Ørepropper til treningsbruk? Disse er best

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer