Slik unngår du å kjøpe tyvgods

Fellene er mange. Her er ekspertenes råd.

STJELES SOM ALDRI FØR: Forsikringsselskapet IF meldte om at antall stjålne robotklippere har skutt i været. Foto: If
STJELES SOM ALDRI FØR: Forsikringsselskapet IF meldte om at antall stjålne robotklippere har skutt i været. Foto: If Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er både økonomisk og bærekraftig å kjøpe ting brukt på nett. Har du mistet en airpod eller trenger nytt hjul til robotklipperen, er dette bare et kjapt søk unna.

Men ikke alle selgere har edle hensikter. Selv om de aller fleste selgerne du møter er ærlige og redelige, kan det være tyvgods som er til salgs.

Dinside har samlet inn et par råd som sikrer at du lettere kan unngå å kjøpe tyvgods på nett.

- De fleste er fornøyde

Geir Petter Gjefsen er leder for Forbrukertrygghet i FINN, og sier at de aller fleste ender opp med å være en fornøyd kjøper.

- De aller fleste av handlene på FINN går for seg som de skal - med fornøyde kjøpere og selgere, men dessverre er det også på FINN som ellers i samfunnet - noen som ikke oppfører som de skal. Både salg og kjøp av tyvegods er straffbart, og det er ikke noe vi ønsker på FINN. Vi oppfordrer derfor alle som eventuelt opplever noe uønsket eller har en mistanke om uønsket oppførsel på FINN, som salg av tyvgods, om å si fra til oss, sier han til Dinside.

For godt til å være sant

Men han sier også at tilbud som er for gode til å være sanne, ofte kan være nettopp det. Gjefsen råder til å se etter symbolet som viser at annonsøren har verifisert brukerkontoen sin med BankID.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer