Slik unngår du kalde hender

Hold fingrene samlet og stapp vottene under armen!

UNNGÅ VANTER OM DU VIL HOLDE HENDENE VARME: Bruk votter slik at du kan holde fingrene samlet - og hold resten av kroppen varm. Foto: PantherMedia
UNNGÅ VANTER OM DU VIL HOLDE HENDENE VARME: Bruk votter slik at du kan holde fingrene samlet - og hold resten av kroppen varm. Foto: PantherMedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere testet varmehansker og flere typer håndvarmere, blant annet oppladbare, engangsputer og Zippo-varmere med lightervæske. Noen av disse varmer bedre enn andre, og noen er mer brukervennlige enn andre. I denne testen kan du lese hvilke som fungerer best.

Dette er imidlertid nødhjelp, i hvert fall i utgangspunktet. Det beste er selvsagt om du greier å holde deg varmest mulig uten eksterne varmekilder.

Vi har tidligere fått tips til hvordan du kan holde beina varme om du skal ut på tur i kulda. Noen av tipsene er å bruke doble sokker, og kanskje brødpose på føttene.

Jannicke Høyem er førstelektor i friluftslivsfag ved Norges idrettshøgskole (NIH), og har mye erfaring med å fryse og, ikke minst, hvordan en skal unngå å fryse.

Hold fingrene samlet!

Høyem sier til DinSide at det lønner seg å holde fingrene samlet i en vott for å holde dem varmest mulig.

- En tykk, tovet ullvott inni en vindvott er å anbefale. Disse bør være enkle å ta fra hverandre for å tørkes separat, sier Høyem til DinSide.

Dersom du skal ut på lengre turer eller du plages med at du lett begynner å fryse på fingrene, kan du vurdere å ha med deg et par ullvanter i tillegg - som gjerne kalles linerhanske. Du bør ikke bruke disse inni vottene, men ha dem lett tilgjengelig i lomma.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer