Syns du oljesprut fra stekepanna er skummelt og ubehagelig?
Kokk og gründer Adam Bjerck har noen gode tips for å minske oljespruten.
Minimer oljen
Det er viktig å ikke ha for mye olje i pannen, forteller Bjerck.
- Minimer mengden olje, for mindre sprut.
Du burde heller ikke ha for høy temperatur om du er redd for oljesprut.
- Jo lavere temperatur man steker med, jo mindre oljesprut blir det. Men det er ikke alt som egner seg til det, forteller Bjerck og fortsetter.
- Skal du for eksempel steke kjøtt må du ha høyere temperatur i pannen.
Solsikkeolje egner seg best
Du kan velge både solsikkeolje og olivenolje, men hvilken bør man egentlig bruke til steking?
- Det spørs litt hva man skal steke. Biff ville jeg for eksempel ikke stekt i olivenolje, fordi den kan bli bitter og brent. Solsikkeolje er bra til ulike temperaturer, og den gir ikke så mye smak fra seg, forklarer Bjerck.
Generelt skal oljer til steking ha til oppgave å overføre varme til maten og bidra til positiv smak og lukt for produktet. Stekeoljer bør være varmestabile og ikke dekomponere under oppvarming.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger