Solkrem 2020

Slik velger du den beste solkremen

Ekspertenes råd er enkle.

HVILKEN SOLKREM ER BEST? - Det er viktig å finne en solkrem du liker, så den faktisk blir brukt, råder ekspertene. Og bruk nok! oppfordrer de. Foto: Kristin Sørdal
HVILKEN SOLKREM ER BEST? - Det er viktig å finne en solkrem du liker, så den faktisk blir brukt, råder ekspertene. Og bruk nok! oppfordrer de. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 15.4:

I første halvdel av påska var det et stort hull i ozonlaget over Norge, og ifølge forskere ved Norsk institutt for luftforskning (NILU) ble det liggende over Norge fra 31. mars til 7. april.

Hull i ozonlaget bety at mer av solas stråling slipper igjennom og ned på oss - som igjen betyr at risikoen for å bli solbrent er høyere.

Forskerne råder derfor alle som skal oppholde seg mye ute, til å nyte sola med måte - og å huske solkrem om du skal være mye ute.

Men det er selvsagt ikke kun på grunn av hull i ozonlaget at du bør finne fram solkremen nå. Mange steder er det meldt blå himmel og til dels høye temperaturer onsdag.

- Med vinterblek hud er det fort gjort å bli solbrent. Skal du være i sola en stund, enten det er på balkongen, i hagen eller på en tur, vil det være lurt å bruke solkrem. Dette blir viktigere og viktigere etter hvert som sola står høyere på himmelen utover våren, sier generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen.

Men hvilken solkrem er best?

Det er mange solkremer å velge blant, både i dagligvarebutikken, på apoteket og hos kosmetikkforhandlerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer