Elsykkel

Slik velger du riktig elsykkel

Dette må du tenke på før du kjøper.

HVA SKAL MAN VELGE: Elsykler kommer i mange former og fasonger. Dette er en klassisk bysykkel i retrostil fra Electra. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HVA SKAL MAN VELGE: Elsykler kommer i mange former og fasonger. Dette er en klassisk bysykkel i retrostil fra Electra. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trenden med elsykler har for lengst nådd Norge og snart selges det flere elektriske enn tradisjonelle tråsykler her til lands. Elsyklene gjør det enkelt å forsere bakker og sykle lengre distanser uten at du blir like sliten, og utvalget av modeller i alle prisklasser er større enn noensinne.

Men et stort utvalg gjør det også vanskelig å bestemme seg, og det er her vår kjøpeguide skal gi deg en hjelpende hånd.

Ulike sykkeltyper

Det første du bør tenke på, er kanskje hva slags elsykkel du ønsker deg. De kommer i like mange fasonger og typer som vanlige sykler, som lastesykler, hybridsykler, terrengsykler, landeveissykler og foldbare, som er perfekt for pendlere som ønsker å ha med seg elsykkelen på tog eller T-bane.

På samme måte kan en elektrisk lastesykkel være det nærmeste du kommer en bilerstatter ettersom du har plass til småbarn og handleposene fra ukehandelen.

Det mest vanlig er nok by- og hybridsykler som ofte er utstyrt med dempegaffel, demper i setet eller store ballongdekk for litt ekstra komfort når du sykler i bymiljøer.

Samtidig blir elektriske terrengsykler både mer og mer populært, men vær obs på at du ikke kan ferdes fritt overalt, deriblant i nasjonalparker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer