Kommentar:

Slutt med dette!

Hvorfor er det de som er mest utsatt i trafikken som tar flest sjanser?

BILEN STANSET, IKKE SYKLISTEN: Bysyklistene var ikke vonde å be da jeg trengte et bilde til denne kommentaren. Helt uoppfordret ble det kjørt på rødt lys. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
BILEN STANSET, IKKE SYKLISTEN: Bysyklistene var ikke vonde å be da jeg trengte et bilde til denne kommentaren. Helt uoppfordret ble det kjørt på rødt lys. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For meg er sykkelen det beste fremkomstmiddelet i hverdagen. For en tid tilbake leaset jeg en bil, men valgte å levere den tilbake ett år før tiden ettersom den så å si aldri ble brukt.

Men sykkelen, den brukes daglig til og fra togstasjon, trening og andre ærender. Sykkelen gir en frihetsfølelse man ellers kun får på to bein – det er i hvert fall min erfaring.

Dog er ikke alt fryd og gammen som hverdagssyklist, men stort sett er det ikke bilistene som irriterer meg.

– Rødt lys? Er ikke så farlig, det ...

Som syklist har jeg i lang tid irritert meg over oppførelsen til mange av mine medsyklister og jeg er ikke overrasket over at bysyklistene har fått et dårlig, men velfortjent, rykte på seg.

Bare på den korte veien jeg har fra leiligheten og til togstasjonen, drøye to kilometer, ser jeg daglig syklister som gir blanke i vegtrafikkloven. Det sykles på rødt lys, i motsatt kjørebane, i feil retning i sykkelfeltet og i full fart på fortau, noe som naturligvis skaper trafikkfarlige situasjoner.

Dessverre er sjansen for å bli tatt såpass lav at de bare vil fortsette med å bryte reglene, til andre trafikanters irritasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer