Påskegodt:

Slutt!

Påskegodteriet er i butikk, men en av de mest populære glimrer med sitt fravær.

SLUTT: Det kommer ikke flere påskeegg fra Nidar i butikk, men Freias egg er fortsatt i produksjon og allerede i butikk. Foto: Elisabeth Dalseg
SLUTT: Det kommer ikke flere påskeegg fra Nidar i butikk, men Freias egg er fortsatt i produksjon og allerede i butikk. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fortsatt noen uker igjen til påske, men påskegodteriet har allerede vært i butikk i flere uker. Noen har gjennomgått små endringer, blant annet har denne påskefavoritten fått nytt navn, men én klassiker glimrer med sitt fravær: Nidars påskeegg.

De melkefylte påskeeggene ble lansert som et palmeoljefritt alternativ til Freias påskeegg i 2017, i utgangspunktet eksklusivt i Rema 1000s butikker, men nå er det altså slutt.

En rekke produkter har fått endret oppskrift den siste tiden, grunnet råvaremangel, og den omstridte palmeoljen er imidlertid tilbake i en rekke produkter. Det er ikke grunnen til at egget forsvinner, skriver Elisabeth Aandstad Ekheim, kommunikasjonsdirektør i Orkla Norge, til DinSide.

- Det kan være flere grunner til at et produkt tas ut av butikkhyllene. For oss er det viktig å til enhver tid tilby produkter som er attraktive og som selger godt, sier hun.

Alle Nidar-sjokolade, inkludert påskeproduktene, er uten palmeolje.

Nidars sjokoladeegg med kremet melkefyll, som selges i poser, er imidlertid fortsatt i sortimentet.

Det er ikke bare Nidars påskeegg som glimrer med sitt fravær i år. Den britiske sjokoladeprodusenten Cadbury's har annonsert at de slutter med sine populære Egg'n'Spoon, eggene som har inspirert de norske variantene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer