Påskegodt:

Slutt!

Påskegodteriet er i butikk, men en av de mest populære glimrer med sitt fravær.

SLUTT: Det kommer ikke flere påskeegg fra Nidar i butikk, men Freias egg er fortsatt i produksjon og allerede i butikk. Foto: Elisabeth Dalseg
SLUTT: Det kommer ikke flere påskeegg fra Nidar i butikk, men Freias egg er fortsatt i produksjon og allerede i butikk. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fortsatt noen uker igjen til påske, men påskegodteriet har allerede vært i butikk i flere uker. Noen har gjennomgått små endringer, blant annet har denne påskefavoritten fått nytt navn, men én klassiker glimrer med sitt fravær: Nidars påskeegg.

De melkefylte påskeeggene ble lansert som et palmeoljefritt alternativ til Freias påskeegg i 2017, i utgangspunktet eksklusivt i Rema 1000s butikker, men nå er det altså slutt.

En rekke produkter har fått endret oppskrift den siste tiden, grunnet råvaremangel, og den omstridte palmeoljen er imidlertid tilbake i en rekke produkter. Det er ikke grunnen til at egget forsvinner, skriver Elisabeth Aandstad Ekheim, kommunikasjonsdirektør i Orkla Norge, til DinSide.

- Det kan være flere grunner til at et produkt tas ut av butikkhyllene. For oss er det viktig å til enhver tid tilby produkter som er attraktive og som selger godt, sier hun.

Alle Nidar-sjokolade, inkludert påskeproduktene, er uten palmeolje.

BLIR: Nidars sjokoladeegg i pose er fortsatt i sortimentet, men posen er ny. Foto: Produsenten
BLIR: Nidars sjokoladeegg i pose er fortsatt i sortimentet, men posen er ny. Foto: Produsenten Vis mer

Nidars sjokoladeegg med kremet melkefyll, som selges i poser, er imidlertid fortsatt i sortimentet.

Det er ikke bare Nidars påskeegg som glimrer med sitt fravær i år. Den britiske sjokoladeprodusenten Cadbury's har annonsert at de slutter med sine populære Egg'n'Spoon, eggene som har inspirert de norske variantene.

SLUTT: Heller ikke Cadbury vil selge sine ulike påskeegg i kartong lenger, men det klassiske creme egg er fortsatt i produksjon. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
SLUTT: Heller ikke Cadbury vil selge sine ulike påskeegg i kartong lenger, men det klassiske creme egg er fortsatt i produksjon. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

Vi har tidligere testet ulike fylte påskeegg, og dommen var klar: Både Nidars påskeegg og Cadbury's Egg'n'Spoon måtte se seg grundig slått av testfavoritten fra Freia.

Annen sjokolade og sjokoladeegg fra Cadbury's fås blant annet kjøpt på Iceland. Den britiske matkjeden har også nettbutikk som leverer i Oslo og omegn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer