Periodontitt:

Sluttet å snuse etter sykdomssjokk

Christopher Scott (28) fikk påvist en uventet sykdom etter sterke smerter i tannkjøttet.

ADVARER MOT SNUS: Christopher Scott gikk ut på TikTok og advarte mot snus etter at dette skjedde med tennene hans. Video: Tiktok @norwaychris. Reporter: Vegard Krüger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På seinsommeren i 2021 merket Christopher Scott (28) plutselig store smerter i tennene.

Først tenkte han ikke noe særlig over det, og håpet at smertene ville gå over av seg selv. Etter noen uker måtte 28-åringen trosse tannlegefrykten for å finne ut av hva som var i veien.

Beskjeden han fikk under første tannlegebesøk var nedslående.

- Når tannlegen din sier «Oi, dette får ikke jeg gjort noe med. Her må du nok videre til spesialist», blir du jo litt stressa, sier Christopher Scott flirende over telefon til Dagbladet.

- Sluttet på dagen

Selv om tannlegen ikke kunne vite med sikkerhet hva som var i veien med tannkjøttet til Christopher, skal han ha sagt at snusbruk var en medvirkende årsak til smertene.

- Da sluttet jeg på dagen, sier han.

Da han fikk time hos en spesialist noen måneder seinere, fikk han påvist tannkjøttsykdommen periodontitt.

Etter mye fram og tilbake, endte det opp med at Cristopher måtte trekke flere tenner fredag 5. august. Neste steg blir å operere.

- Jeg har hatt overraskende lite vondt i munnen. Det verste har vært at det er uvant å ikke ha de tennene som ble trukket, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.