Smakstest ny snacks:

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vi har smakt oss gjennom høstens snacksnyheter og der var det mye rart.

FRISTENDE: Det er mye som frister i utvalget av årets nye snacks, men ikke alt lever opp til forventningene.
FRISTENDE: Det er mye som frister i utvalget av årets nye snacks, men ikke alt lever opp til forventningene. Vis mer
Publisert

Rømme og ramsløk, paprika, jalapeños, hockeypulver og chili. Ostepop, chips, nøtter og … bønner? Høstens snacksnyheter har noe for alle.

Vi har fått hjelp til å vurdere snacksen av Darah DaVé og Ben Mottram fra BFF Diner i Bygdøy allé, en restaurant som gjerne har chips på menyen sammen med enkelte av rettene sine, for eksempel sommerfavoritten lobster rolls.

– Jeg elsker store smaker, og her føler jeg norske snacksprodusenter har litt å gå på. Det må ikke være sterkt, men det kan godt smake mye! sier Mottram.

TESTPANELET: Darah DaVé og Ben Mottram fra BFF Diner.
TESTPANELET: Darah DaVé og Ben Mottram fra BFF Diner. Vis mer

Han innrømmer likevel at ikke alle nordmenn er like glad i de store smakene, særlig ikke om det er sterkt. Og denne testen viser at det ikke smake mye for å være godt!

Det var nemlig ikke en knyttneve av en smaksbombe som gikk av med seieren i høstens test, men en mer dempet variant. Dessverre et potetgull i begrenset opplag som vi gjerne ser kommer inn i fast sortiment.

Heldigvis fant vi fram til flere godbiter som forhåpentligvis er med oss i en god tid framover.

Slik testet vi:

  • Vi har smakt oss igjennom høstens snacksnyheter.
  • I testpanelet er Darah DaVé og Ben Mottram fra BFF Diner.
  • Snacksen er vurdert etter utseende, duft, konsistens og smak – og ikke minst hvor godt de møter forventningene fra pakken.
  • Siden dette er en nyhetstest er testen ikke gjennomført som en blindsmaking.
  • Testen er gjennomført i Oslo i uke 43.

Den lille nøttefabrikken: Snacksnøtter, sour cream & onion

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 60 gram
Pris: 19,90 kroner

Bønnesnacks? Vi liker ideen, bønner har proteiner, og det er fint for dem som ikke kan spise nøtter, og vi liker utseendet. Er dette den nye hitten?

Nøttene dufter lite, og smaker nesten mindre. Konsistensen er uvant, det er sprøtt, men vi blir sittende og tygge på tørre smuler. Og det smaker forsvinnende lite annet enn tørre bønner. Hvor er rømme- og løksmaken?

Den er der, om vi velger å suge på bønnene før vi tygger dem, men da forsvinner litt av poenget. Det er tross alt ikke drops. Kult konsept, men de burde dratt opp smakene litt.

Maarud: Supermiks sourcream & onion

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 130 gram
Pris: 36,90 kroner

Dette er en blanding av skruer, ringer og små superchips.

Konsistensen på disse er kjent: Enten liker du det, eller så liker du det ikke. Testpanelet foretrekker vanlig chips, og verken duft eller smak imponerer nevneverdig. Du kjenner rømme- og løksmaken, men det er veldig industrielt – og smaker heller ikke så mye.

– Dette føles veldig «Los Angeles», du har lyst på snacks, men ender opp med noe sunt som ikke smaker noe særlig.

– Dette er det potetgullet som er igjen når festen er slutt.

Den lille nøttefabrikken: Cashew: Smoked red pepper

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 150 gram
Pris: 52,90 kroner

Denne pakka er blant dem som vekker størst forventninger hos testpanelet som begge elsker og spiser mye cashewnøtter. De dufter av paprika, men smaken treffer ikke.

Det smaker mildt, mer av krydderblanding som det er noe paprika i, men det er lite røykpreg på dette. Det som dominerer er en syrlig smak som sitter veldig i ettersmaken, nesten litt som yoghurt.

– Røkt paprika og cashew burde være en killer-kombinasjon, men dette skuffer skikkelig. Pakken sa seks, men smaken er ikke mer enn en treer.

Den lille nøttefabrikken: Sprø bønnesnacks, paprika

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 60 gram
Pris: 19,90 kroner

Den lille nøttefabrikken har flere varianter av bønnesnacks, og denne varianten med smak av paprika skårer høyere på flere områder. Konsistensen er den samme, det er sprøtt og godt, men litt tørt – men smaken kommer bedre igjennom. Og paprikasnacks er digg!

Likevel: Det er fortsatt litt for lite krydder, og testpanelet skulle ønske de hadde skrudd opp smaken enda et par hakk.

– Dette smaker mer som helsekost enn som snacks.

Maarud: Potetgull: Hvitløk, ramsløk og mild chili

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 200 gram
Pris: 38,80 kroner

Dette potetgullet forvirrer litt. Det er store, fine og sprø flak, om enn noe ulikt stekt, men hva skal det egentlig smake?

Det lukter som en helt vanlig rømme- og løkchips. Det er noe løksmak, mer av hvitløkpulver enn ramsløk, men den smaken som dominerer er en syrlig rømmesmak. Etter en stund sniker chilien seg også litt fram, det er ikke sterkt, men den gir en fin hete i munnen.

En grei chips, men denne skriker på dipp – den står ikke sterkt nok i seg selv. Men chilien redder den fra å gå rett i glemmeboka.

Eldorado: Micro popkorn med smørsmak

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 3 x 100 gram
Pris: 17,90 kroner

Lukt på dette! Dette lukter godt av popkorn og smør. Snurr film! Alle kjernene er poppet fint, noe testpanelet setter pris på.

Så var det smaken, da. Popkornet som dufter så deilig av popkorn og smør smaker nesten ingen ting. Også her burde smaken vært skrudd opp et par hakk, dette smaker hjemmepoppet popkorn før man har tatt på noe annet enn en ørliten klype salt. Det er greit nok, og du kan alltids ha på litt ekstra av både smør og salt, men da forsvinner litt av poenget.

Den lille chipsfabrikken: Favorittgull, havsalt

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 175 gram
Pris: 38,90 kroner

Pakkene er lekre, og det er dette potetgullet også. De er pent fritert, men her er de hakket tynnere, og potetgullet bobler litt noen steder. Det kan vi like.

Produserer også Jacobs’, og de minner veldig, men disse er hakket tynnere. Det samme kan sies om disse som om Jacobs’.

De kunne vært enda tynnere, når de først skal være tynne, men de er tynne nok til at vi får de sprø luftboblene.

Jacobs Utvalgte: Sea salt

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 150 gram
Pris: 32,90 kroner

Disse pakkene er lekre, det har de virkelig lykkes med. Det er mer stas å ta fram en av disse posene enn en mer fargerik og glorete en.

Chipsene er relativt store, medium tykke og de er pent fritert. De har fin potetsmak, og det er tydelig saltpreg, men skriker ikke akkurat havsalt. Vi skulle gjerne sett mer saltsmak her. En trygg chips alle vil like.

Verdens tynneste sørlandschips: Hockeypulver

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 225 gram
Pris: 35 kroner
Begrenset opplag

Denne chipsen har utvilsomt vært høstens snackssnakkis. Viralhitten med krokodiller dyppet i hockeypulver har banet vei for en hel rekke hockeypulverhybrider (vi elsket BeerFlags hockeypulverøl!) men på potetchips?

Det dufter lett av lakris, og det smaker utvilsomt det det skal. Chips og hockeypulver. Her er testpanelet noe delt. Det er en enorm tommel ned fra den ene – på smak, men samtidig gjør denne akkurat det den lover. Spørsmålet er: er det godt? Ikke spesielt.

Når det er sagt: Dette er en pose potetgull mange nok har eller vil kjøpe for å smake, men få kommer til å smake igjen.

OLW: Cheez doodles, superbig and cheezy

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 200 gram
Pris: 44,90 kroner
Begrenset opplag

Oi, ja disse er virkelig store! De kunne nesten ikke vært større, jeg er en stor mann som er stor i kjeften, og større enn dette måtte jeg ha spist i flere omganger.

Når de sier ekstra mye ost, det synes jeg ikke. Sammenliknet med andre – dette er ikke mer intenst enn vanlig ostepop. Er heller ikke de aller beste ostepopene vi har smakt.

Favorittgull: Spesialkrydder

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 175 gram
Pris: 38,90 kroner

Dette lukter fritert potet, og ser ut som vanlige chips, men er hakket mer gylne enn dem med salt. Det må være spesialkrydderet – men hva er det? En krydderblanding der paprika, salt og pepper er mest framtredende. Det nikker også litt i retning bbq-saus. Dette er lett å like.

Chipsene er pene å se på, på den tynne siden, og de bobler lett.

Dette er chips med lett smak, ikke noen knyttneve som slår deg i bakken, men det er godt, og lettspiselig.

Jacobs Utvalgte: Sweet potato

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 100 gram
Pris: 39,90 kroner

OOh, jeg liker hvordan disse ser ut! Bitene varierer noe i størrelse, de største ser ut som vanlige chips, men det er også mange små, og flere av de store har krøllet seg.

Det smaker søtpotet, ser ut som poteter, men er ikke like sprøtt, naturlig nok. Disse er perfekte for fest, og skriker etter en god dipp. Hummus eller tsatsiki kanskje?

– Jeg må være ærlig, har stort sett bare spist hjemmelaget søtpotetchips, og disse er ikke veldig langt unna! Overraskende gode!

Den lille nøttefabrikken: Sprø snacksbønner cheesy jalapeño

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 60 gram
Pris: 19,90 kroner

Er alle gode ting tre? Å ja! Her har de truffet blink. De andre bønnesnacksene har ropt på mer smak, og her får de svar. For ostekrydderet med jalapeño gir nettopp det: Både herlig ostesmak og en varme fra de grønne chiliene.

Det føles fortsatt noe tørt, men det funker. Alt trenger ikke være fett og klissete!

– Her krysser de av i alle boksene vi følte de måtte forbedre i rømme- og løkvarianten.

Sørlandschips: Heit chili og rømmeeeeee

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 180 gram
Vekt: 35,90 kroner

Disse chipsene er små, mellomtykke og sprø. De lukter av syrlig paprika, og sånn smaker det også, her er rømme, paprika, og en herlig hete fra chilien.

Det er ikke veldig sterkt, men det lover de for så vidt ikke heller, pakken sier medium hete. Perfekt! Det er også gode, naturlige smaker, chili kan fort bli litt kunstig, dette er bare digg, og vi spiser det gjerne igjen, både med og uten dipp.

POPPA: Lentil chips taste of bacon

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 65 gram
Pris: 32,90 kroner

Hva i alle dager er dette? Sunne chips med baconsmak? Bring it on! Det lukter som det skal, av stekt bacon, og slik smaker det også.

Baconsmaken er kanskje ikke den mest naturlige vi har smakt, men det smaker umiskjennelig av røkt bacon. Det er også noe hete her, pepperrot, som spiller fint på lag.

Smaken kan minne om den britiske snacksen Frazzles, som vekker nostalgiske minner hos testpanelet. Det kan ikke erstatte bacon på noen måte, men det er imponerende digg likevel.

Jacobs utvalgte: Double cheese

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 150 gram
Pris: 32,90 kroner

Dufter godt, av ost, uten å være påtrengende ostete. Disse skal smake av cheddar og italiensk ost, som ut ifra bildet ser det ut som parmesan – og det smaker også godt av det.

Skiller seg klart fra cheese doodles og tortilla med cheesesmak – liker dem med ostepulver, men dette er et skikkelig digg alternativ.

Dette er chips med god ostesmak, mer voksent enn ostepop – og du slipper unna ostefingrene.

– Ost er en av mine favoritting i verden, og denne skuffer ikke!

Sørlandschips: Årets norske nypoteter Dill & gressløk

Smakstest: – Hva i alle dager er dette?

Vekt: 180 gram
Pris: 35,90 kroner
Begrenset opplag

Nam! Dette lukter skikkelig godt av dill! Sånn smaker det også. Det er ikke en knyttneve av en dillsmak, mer den runde, gode kryddersmaken du ønsker når du blander dill inn i for eksempel en potetsalat. Det er også en mild smak av gressløk i bakkant.

Disse skryter ikke av å være tynne, men er tynne og deilige, dette kan vi like. Når vi smaker snacks, er en av de tingene vi ser etter om det er «moreish», noe vi vil spise mer av. Den faktoren er absolutt til stede her.

– Dette er potetgull vi fint kunne servert sammen med våre lobster rolls.

– Det er mildt, men ikke kjedelig.

Dette potetgullet er begrenset opplag. Det burde det ikke være. Vi spiser det veldig gjerne igjen:

Best i test

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer