Slik tiner du kalkun:

Smart når du har glemt å tine kalkunen

Glemt å ta kalkunen ut av fryseren? Ikke få panikk, det finnes råd.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 23.11.2015 GLEMT Å TA UT KALKUNEN FRA FRYSEN?: Dette gjør du for å få best mulig resultat. Vis mer
Publisert

Det hjelper fint lite at du vet at for best mulig resultat bør en kalkun tine i kjøleskap i tre dager om kalkunen fortsatt er i fryseren og du skal servere den i kveld.

Det hjelper heller ikke at det er vanskelig å lykkes med kalkun om du steker den for fort - da blir det lyse brystkjøttet knusktørt før lårene er i nærheten av å være ferdig.

Heldigvis finnes det råd. Steve Westerby, produktutvikler hos Nortura, har noen knep på lur. Men aller først: Det er et par ting du bør styre langt unna.

Hurtigtining i mikro eller varmt vann er noe av det verste du kan gjøre med fuglen. Å sette den inn i ovnen i frossen tilstand, likeså.

- Enkelt forklart vil kjøttcellene sprekke når kjøttet tines og går for fort fra frossen til tint tilstand. Kjøttsaften og all den gode smaken renner ut av kalkunen. Resultatet blir en tørr og smakløs kalkun.

- Har uhellet vært ute og du må tine fuglen raskt, fyller du vasken med iskaldt vann og legger den frosne kalkunen svøpt i plast ned i vannbadet.

Vann leder varme raskere enn luft, men ikke så fort at du ødelegger kalkunen helt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer