Smart tur-brødrister

Men trenger vi det, da?

Ekstra stas med rista brødskiver på tur. Foto: Kristin Sørdal
Ekstra stas med rista brødskiver på tur. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi innrømmer det: Vår første tanke da vi så dette produktet var "brødrister på tur, trenger vi det da?"

Men etter å ha vært på tur, må vi innrømme at vi faktisk liker det - selv om vi kanskje ikke trenger det.

Det er enkelt, det er praktisk, og det er ekstra kos å nyte en varmristet brødskive med syltetøy på tur. Eneste ulempen er kanskje at du bør ta med ekstra brødskiver, for her får de jammen bein å gå på!

Les også: Billig gassbrenner er best i test

Lett å ta med

Produktet heter Camp Stove Toaster, og det er altså snakk om en brødrister for turbruk. Den består av en stålplate med nedfellbart stativ for inntil fire brødskiver.

Brødristeren tar ikke mye plass med brødstativet foldet ned. Foto: Kristin Sørdal
Brødristeren tar ikke mye plass med brødstativet foldet ned. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Stativene foldes enkelt opp og ned, og når den er sammenpakket tar den ikke mye plass i sekken. Den er lett, og har en omkrets på 23 centimeter.

Brødristeren skal plasseres på en gassbrenner eller en primus, og har du en liten gassbrenner for turbruk er det ikke mye utstyr du må ha med i sekken for å få varme brødskiver.

DinSide tester turmat: Se testresultatene her

Veldig enkel i bruk

Tur-brødristeren er veldig enkel i bruk: Du folder opp stativet og setter den på gassbrenneren. Så er det bare å fyre opp, vente et par minutter til den har blitt varm, og sette brødskivene på holderen.

I løpet av få minutter har du fiks ferdig varme brødskiver ferdig til konsumering. Litt pålegg etter smak, og lunsjen er klar.


Det er plass til fire brødskiver om gangen - og da går det mye raskere å mette mange, sammenliknet med om du skulle varmet skivene i stekepannen. Foto: Kristin Sørdal
Det er plass til fire brødskiver om gangen - og da går det mye raskere å mette mange, sammenliknet med om du skulle varmet skivene i stekepannen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Derfor liker vi den

Joda, det finnes andre måter å lage varme brødskiver på. Du kan riste de på bålet, eller i en stekepanne på gassbrenneren eller primusen.

Men det vi liker så godt med denne løsningen er at det er så enkelt, og at det tar kort tid. Varme brødskiver tar gjerne lenger tid å ordne ved hjelp av et bål (noe som ikke alltid er lov å fyre opp). Og skulle vi varmet skivene i tur-stekepanna, hvor det er plass til én brødskive, så sier det seg selv at denne er mer effektiv om det er flere munner som skal mettes.

Det skal nemlig sies at her fikk brødskivene bein å gå på. Turfølget vårt spiste i alle fall dobbelt så mye som vanlig, så om det skulle være et ankepunkt mot brødristere må det i så fall være at du må ha med ekstra mange brødskiver.

Forberedelsene er også et pluss. Det er mye enklere å skjære noen skiver og legge i sekken sammen med noe egnet pålegg, som eksempelvis syltetøy på tube, og, vips - du er ferdig pakket.

Vi synes absolutt dette er et godt tilskudd til tursekken. Coghlan's Camp Stove toaster - eller brødrister for gassbluss - koster 130 kroner (pris hos RK-smia).

Smører du helst matpakken hjemme på kjøkkenbenken? Se hvordan du kan lage kjøleelement selv

Brødskivene får bein å gå på: Husk å ta med noen ekstra skiver! Foto: Kristin Sørdal
Brødskivene får bein å gå på: Husk å ta med noen ekstra skiver! Foto: Kristin Sørdal Vis merVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer