Smarte treningssokker

Sier fra når du gjør feil.

Tekstil-sensorene jobber sammen med en Bluetooth ankelklemme, som sender signaler til smarttelefonen din. Slik får du detaljert informasjon om blant annet løpesteget ditt. Foto: Heapsylon
Tekstil-sensorene jobber sammen med en Bluetooth ankelklemme, som sender signaler til smarttelefonen din. Slik får du detaljert informasjon om blant annet løpesteget ditt. Foto: Heapsylon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sensoria er de smarteste sokkene vi har sett. Her er det ikke snakk om svettelindring eller bakteriehindring - her er det rett og slett snakk om sokker som sier ifra om du løper feil.

Les også: Slik velger du riktige løpesko

Sensorer i sokkene

En sokk er ikke lenger bare en sokk, vi har støttestrømper, kompresjonssokker, sportssokker, ullsokker - ja, i det hele tatt: sokker for ethvert behov og bruk.

Sensoria-sokkene tar det enda et steg videre, for dette er smarte sokker på et helt annet nivå.

Som navnet antyder er Sensoria sokker med spesielle tekstil-sensorer. Sensorene virker sammen med en medfølgende Bluetooth-ankelring, som registrerer ulike aspekter under aktivitet, som skritt, fart og distanse. Ankelringen sender så informasjonen direkte til en app på din smarttelefon, som behandler informasjonen og formidler dette videre til brukeren i form av nyttig informasjon.

Sokken gir mye informasjon - blant annet om du overpronerer. Foto: Heapsylon
Sokken gir mye informasjon - blant annet om du overpronerer. Foto: Heapsylon Vis mer


Løpestegsinformasjon

Mye av den registrerte informasjonen er imidlertid registreringer som mange allerede kan få fra enten pulsklokke eller smarttelefon, som distanse, hastighet og kaloriforbrenning.

I tillegg gir sokkene deg som løper viktig informasjon som du ikke kan få fra smarttelefoner eller pulsklokker alene. De forteller om løpestegene dine, altså om vektfordelingen på foten, og kan gi deg viktig informasjon dersom vektbalansen blir feil. Dermed har du mulighet til å rette på dette før det utvikler seg en belastningsskade.

Viktig med riktige sokker

Derfor er det viktig

Vi har tidligere skrevet om ulike løpesteganalyser, og hva riktige sko har å si for forebygging av skader. Riktige sko er selvsagt viktig, men riktige sko kan ikke ene og alene sørge for at du løper riktig og skadefritt.

Lavdroppsko og barfotsko er stadig mer populært, men som ekspertene DinSide har snakket med sier, så kan ikke en sko alene få deg til å løpe riktigere - det må både styrke og teknikk til. Og når det gjelder teknikk, så er det ikke like lett å få til dette på egen hånd.

Ifølge firmaet bak Sensoria-sokkene, skal sokkene kunne hjelpe deg på vei her: Sokkene vil si ifra dersom vektfordelingen blir feil - her får du altså direkte input dersom du må endre på løpestegene dine.

– Tenk deg at du løper halvmaraton, du er sliten, og etter åtte kilometer begynner stegene dine å endres, du overpronerer mer. Sensoria vil fortelle deg det, sier Mario Esposito, CEO i Heapsylon, firmaet bak Sensoria.

Sokkene er utviklet av Heapsylon. De skal være tilgjengelig i handelen fra 20. juni, og vil koste cirka 112 euro - tilsvarende 860 kroner.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer