Utlån av lydbøker

Snart mulig å låne e-lydbøker på biblioteket

Nasjonalbiblioteket kan nå legge fram en kjøps- og utlånsmodell for e-lydbøker i bibliotek, etter samtaler med Forleggerforeningen.

UTELEIE AV LYDBØKER: Snart blir e-lydbøker tilgjengelig på folkebibliotekene. Foto: Thomas Brun/NTB Scanpix
UTELEIE AV LYDBØKER: Snart blir e-lydbøker tilgjengelig på folkebibliotekene. Foto: Thomas Brun/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette betyr at norske folkebibliotek snart vil kunne låne ut digitale lydbøker til sine brukere. Fram til nå har bibliotekene kun unntaksvis kunnet tilby norske digitale lydbøker til sine brukere fordi forlagene har holdt tilbake med å selge e-lydbøker til utlån i bibliotek.

– Jeg er svært glad for at Nasjonalbiblioteket har funnet en modell som Forleggerforeningen stiller seg bak, slik at bibliotekene vil kunne gi brukerne sine et fullverdig lånetilbud, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) i en pressemelding.

Nasjonalbiblioteket har gjennom det siste året hatt flere samtaler og møter med bransjeorganisasjonene for å finne en modell for e-lydbøker i bibliotek som alle kan enes om.

– Vi har lagt vekt på å finne den nødvendige balansen mellom bibliotekenes behov for å kunne tilby digitale medier, og forlagenes behov for å kunne utvikle forretningsmodeller som sikrer inntekter til forfattere og forlag også i framtida, sier nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre.

Voksende etterspørsel

Bruken av lydbøker har de siste årene hatt stor utbredelse i den norske befolkningen. Dette har medført en voksende etterspørsel etter lydbøker i bibliotekene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer