Snart til Norge

Norge har bestilt nok coronapiller til 50.000 behandlinger. Trolig er medisinen klar til bruk i høst.

TROLIG KLAR FRA HØRSTEN: Høstbølgen av covid-19 kan trolig møtes med nye medisiner. Foto: REUTERS/Jennifer Lorenzini/File Photo
TROLIG KLAR FRA HØRSTEN: Høstbølgen av covid-19 kan trolig møtes med nye medisiner. Foto: REUTERS/Jennifer Lorenzini/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge har bestilt nok coronapiller til 50.000 behandlinger. Trolig er medisinen klar til bruk i høst.

Det opplyser assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til TV 2.

50 000 behandlinger

Det dreier seg om coronapillen Paxlovid, som WHO i slutten av april besluttet å «sterkt anbefale».

Norge er en del av en felles europeisk innkjøpsordning og har i første omgang bestilt 50 000 behandlinger med coronapillen. I vinter kom beskjeden om en bestilling på 41 000, men nå er det besluttet å øke antallet.

- Dette er en behandling som er tenkt brukt tidlig i forløpet, innen fem dager etter at man får symptomer hvis man har risiko for å utvikle alvorlig sykdom. I praksis vil dette dreie seg om eldre mennesker med flere underliggende sykdommer, eller personer med redusert immunforsvar, sier Espen Rostrup Nakstad.

Færre innleggelser

Coronapillen vil derfor ikke tilbys personer som vanligvis ikke blir alvorlig syke, legger han til. Han håper behandlingen vil redusere antallet sykehusinnleggelser.

- Vi tror at den vil kunne redusere antallet innleggelser med alvorlig sykdom hos spesielt utsatte pasienter, dersom den blir tatt tidlig nok, sier Nakstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer