M1 Caliber:

Snekkerens nye bestevenn?

Effektiv lengdemåling når du skal kappe opp materiale.

MÅLER AUTOMATISK: M1 Caliber er en snedig innretning du kan feste på kappsaga. Foto: Reekon Tools
MÅLER AUTOMATISK: M1 Caliber er en snedig innretning du kan feste på kappsaga. Foto: Reekon Tools Vis mer
Publisert

Når man snekrer, går det med mye tid til å måle lengder, enten du bruker meterstokk eller målebånd – først der neste planke skal passe inn, og deretter emnet som skal kappes. Skal det bli pent, bør det gjøres med millimeterpresisjon.

Reekon Tools har imidlertid klekket ut det som i våre øyne ser ut som en veldig smart idé. M1 Caliber er et måleinstrument du klemmer fast på kappesaga, og som da måler lengden på emnet du dytter igjennom.

Det gjøres ved at du først dytter emnet inntil sagbladet og nullstiller måleren, hvorpå videre skyving da vil vise lengden på kappet i displayet, altså helt uten at du trenger å markere med blyant.

Her skal det også være mulig å velge metriske enheter, altså centimeter og millimeter slik vi er vant med.

0,5 mm presisjon

Måten det gjøres på er at M1 Caliber baserer målingen på rotasjonen av det gummierte hjulet som hviler mot det som skal kappes. Hjulet har 4096 målepunkter per runde, som ifølge selskapet gir en presisjon på ±0,5 mm. Via knappene kan du dessuten angi sagbladets bredde, slik at det også tas med i beregningen.

Reekon Tools hevder at M1 Caliber vil passe de aller fleste sager, men er det ikke høy nok kant å feste enheten til (minimum 95 mm), vil de også tilby en adapterplate for å gjøre den kompatibel.

Med to AA-batterier innabords er batteritiden oppgitt til 15 timer med aktiv bruk, der enheten automatisk slår seg av etter ett minutts inaktivitet.

Folkefinansiert

M1 Caliber forhåndsselges på folkefinansieringstjenesten Kickstarter, der skaperne i skrivende stund har fått inn over 10 millioner kroner i finansiering fra brukerne.

Eksemplarene til de laveste prisene er derfor borte, og per nå må du ut med 138 dollar inklusive frakt til Norge (rundt 1250 kroner) for et eksemplar, med mulighet for rabatter om du bestiller flere. I tillegg må du påregne norsk moms, som vil bli krevd inn før produktene sendes ut.

Planlagt utsendelse er i desember dersom prosjektet går etter planen, for det er nettopp dette som er verdt å merke seg med folkefinansiering: Her kjøper du ikke et produkt som i en vanlig nettbutikk, men pengene du backer prosjektet med går med til utviklingen av produktet.

Det kan bli forsinket, annerledes enn forespeilet eller i verste fall - ikke noe av i det hele tatt. Vårt vanlige råd er at du ikke bruker penger på folkefinansieringstjenester som du ikke har råd til å tape.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer