M1 Caliber:

Snekkerens nye bestevenn?

Effektiv lengdemåling når du skal kappe opp materiale.

MÅLER AUTOMATISK: M1 Caliber er en snedig innretning du kan feste på kappsaga. Foto: Reekon Tools
MÅLER AUTOMATISK: M1 Caliber er en snedig innretning du kan feste på kappsaga. Foto: Reekon Tools Vis mer
Publisert

Når man snekrer, går det med mye tid til å måle lengder, enten du bruker meterstokk eller målebånd – først der neste planke skal passe inn, og deretter emnet som skal kappes. Skal det bli pent, bør det gjøres med millimeterpresisjon.

Reekon Tools har imidlertid klekket ut det som i våre øyne ser ut som en veldig smart idé. M1 Caliber er et måleinstrument du klemmer fast på kappesaga, og som da måler lengden på emnet du dytter igjennom.

Det gjøres ved at du først dytter emnet inntil sagbladet og nullstiller måleren, hvorpå videre skyving da vil vise lengden på kappet i displayet, altså helt uten at du trenger å markere med blyant.

Her skal det også være mulig å velge metriske enheter, altså centimeter og millimeter slik vi er vant med.

0,5 mm presisjon

Måten det gjøres på er at M1 Caliber baserer målingen på rotasjonen av det gummierte hjulet som hviler mot det som skal kappes. Hjulet har 4096 målepunkter per runde, som ifølge selskapet gir en presisjon på ±0,5 mm. Via knappene kan du dessuten angi sagbladets bredde, slik at det også tas med i beregningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer