Snudde

Tas inn i varmen igjen.

TILBAKE: Skoleelever får tilbake helmelka. Foto: NTB
TILBAKE: Skoleelever får tilbake helmelka. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det var i et debattinnlegg på Midtnorsk debatt at en mor skrev om mangelen på H-melk i skolefritidsordningen.

- Det lukter surt av tanken på at Tine, en kommersiell aktør, bestemmer at ingen skolebarn i Norge får velge H-melk, skrev hun blant annet.

Hun forteller i innlegget at hun ikke fikk til å bestille H-melk, og at hun hadde fått til svar, at dette var på grunn av helsemyndighetenes anbefalinger. Hun pekte samtidig på paradokset om at man samtidig kan bestille smoothies og jordbærmelk.

Hun oppfordret alle til å sende en e-post til Tine for å vise at etterspørselen er til stede.

Saken er tidligere omtalt av TV 2 og Nationen.

Det er ikke gitt at man går rundt og vet at vannmelonen er søt og god når man skal handle den på butikken. Heldigvis finnes det noen tegn som kan være til god hjelp i vannmelonjakten! Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Dette har tydeligvis hatt effekt, for i en pressemelding, skriver meierigiganten at H-melka nå tas inn i ordningen igjen.

- Helhjertet engasjement for helmelk har ført til større etterspørsel. Nå utvider Tine Skolelyst sitt sortiment for barn og unge, skriver Tine.

De begrunner den forrige ordningen om at Helsedirektoratet har et kostråd om daglig inntak av tre magre meieriprodukter og at de anbefaler at alle barn i skolen får tilbud om lettmelk, og at denne anbefalingen har vært førende for hvilket sortiment Tine tilbyr i skolene.

- Samtidig ønsker vi å tilby et bredt utvalg, slik at foreldre kan velge ut fra det de ønsker til sine barn. Vi skal være aktuelle og tilby sunne, smakfulle kvalitetsprodukter som de både etterspør og velger til barna sine. Målet er å tilby et variert utvalg som tilfredsstiller ulike preferanser og allergier i Skolelyst, skriver Tines leder for ernæring i Tine, Kirsti Wettre Brønner, i meldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer