Svenskehandel:

Snustabbe: Kan få følger

Tar du med deg feil produkt på svenskehandel, kan det koste deg dyrt.

HVIT SNUS: Pleier du å kjøpe tobakksfri snus på svensketur? Det gjør du ikke uten risiko. Foto: Paul Wennerholm / TT Nyhetsbyrån / NTB
HVIT SNUS: Pleier du å kjøpe tobakksfri snus på svensketur? Det gjør du ikke uten risiko. Foto: Paul Wennerholm / TT Nyhetsbyrån / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn har i årevis valfartet til Sverige for å handle varer som gjerne er dyrere i Norge. Før var det ofte sigaretter som sto på handlelista - nå handler flere snus i Sverige.

Handler du «vanlig» tobakksbasert snus, har du ingen problemer i vente. Da kan du forholde deg til den vanlige tobakkskvoten, som ifølge Tolletaten tilsvarer 250 gram tobakk.

Pass på!

De siste åra har hvit snus blitt stadig mer populært i Norge, og mange vil kanskje benytte muligheten til å ta med seg noen bokser fra nabolandet.

Her må du passe på så du ikke går på en real tollblemme!

Den hvite snusen i Norge er nemlig tilsatt små mengder tobakk, for å kunne selges i Norge. Snus uten tobakk klassifiseres som «nye tobakks- og nikotinprodukter», noe vi har et forbud mot i Norge.

- Det er ikke lov å importere det som blir ansett som nye tobakks- og nikotinprodukter. Det er Helsedirektoratet som fører tilsyn med forbudet mot nye tobakks- og nikotinprodukter, skriver Tolletaten på sine sider.

Nedtur i vente

Plukker du deg med tobakksfri snus fra butikken i Sverige, risikerer du å få deg en skikkelig nedtur når du kommer til tollkontrollen ved norskegrensa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer