Sofie (14) finnes ikke

En falsk savnetmelding vekker oppsikt.

MELDES SAVNET: «Sofie Olsen» blir meldt savnet på Facebook. Det stemmer ikke. Foto: Skjermdump
MELDES SAVNET: «Sofie Olsen» blir meldt savnet på Facebook. Det stemmer ikke. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

Et Facebook-innlegg har i den siste tida blitt delt over hele verden. Innlegget deler budskapet om at 14 år gamle «Sofie Olsen» er savnet, og at foreldrene hennes tror hun er bortført.

- Spre navnet hennes, del bildet hennes og hjelp å føre en savnet jente hjem, står det i et av innleggene som spres rundt.

Finnes ikke

Innlegget har for eksempel i den siste tida tatt en rundtur i Danmark. Sofie Olsen har blitt meldt savnet i både Jelling, Faxe, Horsens, Nykøbing og en rekke andre byer, skriver danske B. T.

BORTFØRT: Det hevdes at familien til den falske 14-åringen tror at datteren har blitt bortført. Foto: Skjermdump
BORTFØRT: Det hevdes at familien til den falske 14-åringen tror at datteren har blitt bortført. Foto: Skjermdump Vis mer

Da innleggene begynte å jobbe seg rundt i nabolandet undersøkte TjekDet.dk, som beskriver seg som et politisk uavhengig faktasjekkede nettsted, opphavet til savnetmeldingen. De har nå konkludert med at Sofie Olsen (14) slettes ikke finnes.

Kan være svindel

Ifølge nettstedet er den avbildede jenta Naomi Skye (20), en TikTok-influenser fra USA, som ikke er savnet.

Ifølge B. T. er savnetmeldingen et forsøk på svindel. Når man trykker på lenken i innlegget blir man nemlig sendt til en falsk Facebook-side, hvor man blir bedt om å oppgi påloggingsinformasjon.

TjekDet fraråder å trykke på lenken. Dersom man har vært uheldig og har oppgitt påloggingsinformasjon, bør man endre dette raskest mulig, skriver de.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer