Test av superlim:

Soleklar vinner

Svenske Testfakta har testet ni ulike superlimtyper. De to beste kommer fra samme produsent.

VINNER: Begge de testede Loctite-produktene kommer best ut i Testfaktas test. Foto: Loctite
VINNER: Begge de testede Loctite-produktene kommer best ut i Testfaktas test. Foto: Loctite Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye rart du kan fikse med superlim, enten du skal lime sammen sprukket plast, knust keramikk, ulike biter av tre, metall eller hva det skal være.

Betegnelsen superlim brukes gjerne om limtyper som herdes ekstra raskt (typisk 60 sekunder), og de er som regel basert på cyanoakrylat.

Omfattende test

Svenske Testfakta har i samarbeid med det tyske laboratoriet PZT utført en test av ni ulike superlimtyper. Flere av dem selges også i Norge.

Hele testen med alle resultater kan beskues hos Testfakta.

De ulike limproduktene har blitt testet i en rekke scenarier, der laboratoriet har limt sammen biter av aluminium, tre, plast og keramikk og målt hvor stor kraft som må til for å skille delene som er limt sammen.

I en egen test har man også senket to limte aluminiumsbiter i 24-timers vannbad og sjekket hvor godt feste limet gir, både ved 20 kuldegrader og 40 varmegrader.

Loctite best

To produkter fra Loctite var med i testen, og begge kaprer de to første plassene. Best ut kommer Loctite Super glue power gel med 8,3 av 10 mulige poeng. Dette limet er også det dyreste i testen og koster 23 kroner per gram i Sverige, men er samtidig limet det anbefales å bruke minst mengde av fra produsentens side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer