Er soppen giftig?

Soppkontroll med smart app

Smart app gir deg svar på få minutter om soppen er giftig - eller om du kan spise den.

MED SOPPKONTROLLEN I LOMMA: Med denne appen fra Norges sopp- og nyttevekstforbund, kan du enkelt sjekke hvilken sopp du har funnet - og om den er spiselig eller ikke. Du får svar i løpet av noen få minutter. Foto: Kristin Sørdal
MED SOPPKONTROLLEN I LOMMA: Med denne appen fra Norges sopp- og nyttevekstforbund, kan du enkelt sjekke hvilken sopp du har funnet - og om den er spiselig eller ikke. Du får svar i løpet av noen få minutter. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det er et godt år for sopp-sankere i år, og med appen «Soppkontroll» fra Norges sopp- og nyttevekstforbund (NSNF) er det ingen grunn til å ikke hive seg på sopp-bølgen.

Den gir deg nemlig direkte tilgang til soppkontroll, rett fra telefonen.

Husk bare å styre unna steder der du ser spor etter avføring fra dyr, for å ikke risikere harepest. Og husk å varmebehandle soppen siden rundt 50 prosent av soppene inneholder varmelabile stoffer som kan gi mage- og tarmsymptomer.

Det er soppkontrollen som svarer

Har du ikke allerede prøvd den, anbefaler vi deg å teste den ut. Den er veldig enkel i bruk, og appen guider deg gjennom prosessen.

Det fungerer slik at du tar bilde av soppen eller soppene som du lurer på, i ulike vinkler (dette guider appen deg gjennom) – og så sitter det en soppkontrollør fra Norges sopp- og nyttevekstforbund og analyserer hvilken sopp det er.

De lover at du skal få svar i løpet av noen minutter, og da vi testet appen, hadde vi fått svar på soppen vi lurte på før vi hadde rukket å putte telefonen i lomma.

Det er de samme soppkontrollørene som sitter på forbundets fysiske soppkontroller rundt i landet, som sitter og svarer på henvendelsen i appen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.