Er soppen giftig?

Soppkontroll med smart app

Smart app gir deg svar på få minutter om soppen er giftig - eller om du kan spise den.

MED SOPPKONTROLLEN I LOMMA: Med denne appen fra Norges sopp- og nyttevekstforbund, kan du enkelt sjekke hvilken sopp du har funnet - og om den er spiselig eller ikke. Du får svar i løpet av noen få minutter. Foto: Kristin Sørdal
MED SOPPKONTROLLEN I LOMMA: Med denne appen fra Norges sopp- og nyttevekstforbund, kan du enkelt sjekke hvilken sopp du har funnet - og om den er spiselig eller ikke. Du får svar i løpet av noen få minutter. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det er et godt år for sopp-sankere i år, og med appen «Soppkontroll» fra Norges sopp- og nyttevekstforbund (NSNF) er det ingen grunn til å ikke hive seg på sopp-bølgen.

Den gir deg nemlig direkte tilgang til soppkontroll, rett fra telefonen.

Husk bare å styre unna steder der du ser spor etter avføring fra dyr, for å ikke risikere harepest. Og husk å varmebehandle soppen siden rundt 50 prosent av soppene inneholder varmelabile stoffer som kan gi mage- og tarmsymptomer.

Det er soppkontrollen som svarer

Har du ikke allerede prøvd den, anbefaler vi deg å teste den ut. Den er veldig enkel i bruk, og appen guider deg gjennom prosessen.

Det fungerer slik at du tar bilde av soppen eller soppene som du lurer på, i ulike vinkler (dette guider appen deg gjennom) – og så sitter det en soppkontrollør fra Norges sopp- og nyttevekstforbund og analyserer hvilken sopp det er.

De lover at du skal få svar i løpet av noen minutter, og da vi testet appen, hadde vi fått svar på soppen vi lurte på før vi hadde rukket å putte telefonen i lomma.

Det er de samme soppkontrollørene som sitter på forbundets fysiske soppkontroller rundt i landet, som sitter og svarer på henvendelsen i appen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer