Sovepose som holder deg varm

For at soveposen skal gjøre jobben sin, gjelder det å kjøpe riktig pose og bruke den smart.

Soveposen skal holde deg varm, men hvordan kjøper og bruker du den riktig? Et av triksene er å IKKE rulle den sammen som jenta på bildet her. Foto: All Over Press
Soveposen skal holde deg varm, men hvordan kjøper og bruker du den riktig? Et av triksene er å IKKE rulle den sammen som jenta på bildet her. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Soveposer er for noen det som gjør de frie overnattingsturene mulig, mens andre har et klammere og mer klaustrofobisk forhold til å krype inn i et hylster under åpen himmel.

Hva slags bruk du ser for deg, avgjør hva du skal kjøpe og hva du bør betale. Her er en guide til hvordan du vedlikeholder posen du har, og hva du skal se etter ved kjøp av ny.

Vil ikke ligge på bakken? Her er hengekøyer til turbruk

Slik vedlikeholder du posen

Soveposer skal helst ikke vaskes for hyppig, så bruker du den mye og legger deg svett og fuktig, kan det fort betale seg i lengre varighet å benytte lakenpose i soveposen.

Utvendige trekk kan beskytte mot skitt, regn og gnist som spruter fra bål, men kan også gjøre at posen puster dårligere og blir mer fuktig.

Soveposen holder seg luftigere underveis om den slipper å bli klemt sammen på samme måte hver dag. Derfor bør du ikke rulle den, men stappe posen inn i kompresjonstrekket.

For at soveposen skal holde på de varmebevarende egenskapene lengst mulig, bør den IKKE oppbevares i posen som du bærer den i på tur. Heng den luftig, eller oppbevar den i en romslig netting- eller stoffpose for eksempel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer