Sparkesykkel-aktører må punge ut til Oslo kommune

Fra nå av skal det koste åtte kroner døgnet å sette ut elsparkesykler i Oslo sentrum.

KREVER BETALING: Oslo kommune har nå gått inn for å kreve betaling fra elsparkesykkel-tilbyderne. Foto: Lise Åserud / NTB
KREVER BETALING: Oslo kommune har nå gått inn for å kreve betaling fra elsparkesykkel-tilbyderne. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag vedtok bystyret forslaget om å kreve inn betaling for leie av kommunal grunn, fra utleierne av elsparkesykler i Oslo, melder Dagsavisen.

– Vedtaket kan bety merutgifter på flere titalls millioner kroner for elsparkesykkel-bransjen, anslår direktør for Voi i Norge Christina Moe Gjerde overfor avisen.

Voi er den største elsparkesykkel-operatøren i Oslo, med over 400.000 registrerte brukere i byen.

Byrådet har delt Oslo inn i fire prissoner, slik at det blir dyrest for elsparkesykler i sentrum. Mellom ring 1 og 2 vil det koste seks kroner døgnet, mens utenfor ring 2 er prisen tre kroner. Utenfor ring 3 skal det være gratis.

I Oslo er det utplassert rundt 13.000 elsparkesykler per mars 2021. I løpet av sommeren kan antallet øke til 25.000, skrev E24 tidligere i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer