TEST: Tail it Bike

Sporer sykkelen din

Norsk dings skal gjøre det enkelt å se lokasjonen til sykkelen, men hvor godt fungerer den i praksis? Vi har testet.

TAIL IT BIKE: Trondheim-baserte Tail it står bak en rekke produkter for sporing, blant annet en dings til sykkelen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
TAIL IT BIKE: Trondheim-baserte Tail it står bak en rekke produkter for sporing, blant annet en dings til sykkelen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Det første du bør gjøre når du kjøper deg en ny sykkel, er å skaffe deg en ordentlig lås. Tommelfingerregelen er at låsen skal koste en tidel av sykkelens verdi, men uansett hvor kraftig lås du har, er du ikke 100 prosent sikret mot at noen stikker av med sykkelen din.

Da finnes det utstyr på markedet som gjør at sykkellivet blir litt mindre bekymringsfullt. For eksempel den norske sporingsenheten BikeFinder som gjør det enkelt å spore sykkelen ved hjelp av GPS, GSM-signaler og Bluetooth.

Et annet norsk selskap, Tail it, satser også stort på sporing, med et sortiment bestående av alt fra sporingsbrikker for veska, kjæledyret til sykkelen, Tail it Bike.

Sporingsbrikke

Tail it Bike er en sylinderformet enhet som består av et batteri, GPS-, GSM- og WiFi-antenner og et hode med en festeanretning slik at den kan skrus fast i sykkelstyret. Enheten er fleksibel slik at den også passer fint inn i bukkehornstyrer.

På selve hodet finner du en microUSB-kontakt for lading og to skruer for å skru fast Tail it Bike i styret. Skruehodet er torx-liknende, men er litt annerledes slik at de ikke kan skrus opp med en vanlig torxtrekker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.