Ståhjuling tok fyr:

Ståhjuling eksploderte på soverom i Nordland

Røykutvikling etter lading.

BRANNFARLIG: Ståhjulinger og ståbrett kan være brannfarlige. En ståhjuling eksploderte da den sto til lading i Nordland torsdag kveld. Ståbrettet på bildet er kun en illustrasjon. Foto: NTB/Scanpix
BRANNFARLIG: Ståhjulinger og ståbrett kan være brannfarlige. En ståhjuling eksploderte da den sto til lading i Nordland torsdag kveld. Ståbrettet på bildet er kun en illustrasjon. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert

En ståhjuling eksploderte under lading på et soverom i Terråk i Nordland. I desember 2015 ble det som kjent innført forbud mot å ta med ståbrett og enhjulinger som bagasje på en rekke flyselskap verden over, også i Norge, nettopp på grunn av brannrisikoen.

Også i Sverige har det vært mange branntilfeller, i august i fjor hele 15 branner totalt. Og i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskaps (DSB) rapport om elsikkerhet fra mars i år, er ståhjulinger en av produktgruppene de har fått bekymringsmeldinger om som potensielt farlige produkter de to siste årene.

Røykutvikling ved lading

Nødetatene rykket ut til stedet etter at det ble meldt om røykutvikling på et soverom etter eksplosjon i en ståhjuling som hadde stått til lading, melder politiet i Nord-Trøndelag.

Hendelsen ble meldt ved 21.45-tiden torsdag kveld. Både brannvesen og politi rykket ut til stedet.

– Det har utviklet seg mye røyk, sier operasjonsleder Bård Krogstad til Trønder-Avisa.

Brannen ble raskt slukket og skadeomfanget ble begrenset, ifølge avisa. Natt til fredag hadde politiet ennå ikke vært på åstedsundersøkelse, men planla dette fredag.

Ønsker å fjerne aldersgrense

Med dagens regelverk har ståhjulinger og ståbrett, også kalt «hoverboard», 16-års aldersgrense, og foreldrene kan faktisk miste lappen om barna som kjører er under denne aldersgrensa.

I januar i år sendte regjeringen et forslag om å fjerne aldersgrensa på disse kjøretøyene, ut på høring. Med dagens regler er ståbrett og ståhjulinger klassifisert som motorredskaper, mens regjeringen ønsker å omklassifisere dem til sykkel, med det regelverket som gjelder for syklister.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer